Jeg havde 3 søde piger til aftensmad og vin for et par uger siden. Det var sådan en aften, hvor jeg gerne ville lave lækker og sund mad, men det skulle ikke tage alt for lang tid. Jeg lavede blandt andet blomkålsdeller med løg, spidskommen og ost, haydari dip af grillede peberfrugter og feta, nogle hjemmelavede tortillachips og så denne kålsalat som et sprødt, grønt og friskt element.
Kålsalat med avocado, grape og saltede mandler
Denne kålsalat består hovedsageligt af fintsnittet kål, og så er den vendt med saftig syrlig-sød grape, avocado og ristede saltmandler. Sidstnævnte fik jeg for ikke så længe siden igen efter en alt for lang pause, og min genfundne kærlighed for dem blussede op endnu en gang. Saltmandler er bare et hit. Det er en rigtig forårs/sommersalat, og det der tager længst tid er at skære grape ud. Nemt! Den kan sikkert serveres til det meste – grillmad, frikadeller, kylling og fisk.
Kålsalat med grape, avocado og saltede mandler
Ingredienser
- ½ spidskål
- 2 grape
- 2 avocado
- 1 håndfuld saltmandler (alternativt ristede)
- 1 spsk honning
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Snit kål helt fint. Skær hver filet i 2-3 stykker.
- Halver avocado, fjern stenen, skrab kødet ud og skær det i tern.
- Skær skrællen af grapefrugterne
- Frigør grape fileter langs hinderne med en skarp kniv.
- Pres den resterende saft ud af skrællerne i en skål og rør det sammen med honning og et drys salt og peber.
- Kram fintsnittet kål med dressingen, så det “mørner” lidt og vend derefter med grapestykker og avocadotern.
- Hak mandlerne groft og drys dem på toppen.