Vegetarisk nøddepostej med svampe og hasselnødder

9. maj 2017

vegetarisk nøddepostejVegetarisk nøddepostej med svampe og hasselnødder. Jeg fortalte nogle af mine venner om denne ret den anden dag, og de kiggede bare på mig og sagde: ‘Det lyder altså lidt for underligt Anna’. Afhængig af hvem du spørger, er det muligvis heller ikke den rigtige sæson for en opskrift som denne. Det er nemlig et vegetarisk alternativ til den traditionelle steg på en aften som juleaften. Jeg vil dog argumentere for, at man sagtens kan spise den hele året rundt. Især på en lidt kold, blæsende dag. Og da jeg så viste et billede af retten til mine venner, sagde de også med det samme: ‘Ej det ser jo godt ud!’.

Vegetarisk nøddepostej minder måske en smule om en bagt, fast risotto-lignende grød. Den er fyldt med grove ris, svampe, grøntsager, æble, hasselnødder og rørt med en ægge-mælkeblanding og bagt i ovnen. Den smager virkelig lækkert, lidt efterårsagtigt og nærmest endnu bedre dagen efter, hvor resterne er perfekte til madpakken. Server nøddepostejen med en frisk grøn salat.

Læs også: Bagt bygotto med parmaskinke, svampe og valnødder / Cremet pasta med kylling og svampe / Svampebulgotto med tranebær og hasselnødder

vegetarisk nøddepostej vegetarisk nøddepostej

Vegetarisk nøddepostej med svampe og nødder (til 4-6 personer)

  • 2 dl fuldkornsris
  • 2 store porrer
  • 2 store gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g champignon
  • 1 stor spsk tørret eller frisk timian
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 æg
  • 2 dl mælk (kan erstattes med madlavningsfløde)
  • 1 stor håndfuld hasselnødder
  • 1 æble
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at koge risene efter anvisningen på pakken. Skær ender af porrer og skær dem i tynde skiver. Skyl dem godt. Hak hvidløg fint, skræl gulerødder og riv dem groft. Skyl champignon og skær dem i små tern. Steg porrer, hvidløg, gulerødder, svampe og timian på en pande i 1 spsk olivenolie ved middel-høj varme, til væsken fra svampene er fordampet.

Skær æblet i små tern og hak nødderne groft. Pisk æg og mælk sammen i en stor skål med 2 tsk salt og godt med friskkværnet peber. Rør ris, grøntsagsblanding, æbletern og nødder i og kom det hele op i et ildfast fad på ca 22 x 22 cm. Bag nøddepostejen ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter. Skru op på høj varme (230) og giv den 5 minutter mere. Lad nøddepostejen sætte sig på køkkenbordet i 10 minutter og server med en grøn salat. Kolde rester dagen efter på madpakken er virkelig også et hit!

  • Reply
    Mette Hellesøe
    12. maj 2017 at 16:01

    Lækker opskrift. Det må være forkert i listen at der står 1 æg. Det må være et æble😀

    • Reply
      Anna Bartels
      12. maj 2017 at 17:37

      Tak Mette!
      Og gud ja – det er ændret med det samme 😉
      God weekend til dig,
      Kh Anna

  • Reply
    Amalie
    16. maj 2017 at 18:11

    Ville være super lækkert, at se i et vegansk alternativ. Altså bare gå all in 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      16. maj 2017 at 18:42

      Jeg er helt sikker på, at man sagtens ville kunne lave det i en vegansk udgave!
      Måske med en chiafrø-vand blanding som erstatning til æg? Og så måske rismælk i stedet for komælk?
      Skriv endelig hvis du kaster dig ud i det Amalie 😉

  • Reply
    Morten juul
    1. august 2017 at 19:38

    Har lige lavet den herhjemme. Er helt vild med den, ironisk kan jeg ikke lide leverpostej. Er det muligt at fryse rester ned i postejs bakker eller mistet retten sin smag osv ?

    • Reply
      Anna Bartels
      1. august 2017 at 21:37

      Dejligt at høre Morten! Og ja det er ikke helt som almindelig leverpostej – meget mere bid, hvilket jeg også er fan af. Jeg tror sagtens, at du kan fryse det ned. Selvfølgelig er sådan noget altid bedst friskt, men det kan formentlig sagtens tages op og lunes. Jeg har (til en smule sammenligning) spist det koldt fra køleskabet efter 2 dage, og der er det altså stadig meget fint 🙂

  • Reply
    anna
    4. august 2017 at 21:01

    super opskrift, jeg er selv 15 år, og da mine forældre er ved at løbe tør for vegetariske retter, lavede min søster og jeg denne postej og de dejlige broccoli-deller, alle var meget tilfredse, og det var super let og hurtigt

    • Reply
      Anna Bartels
      5. august 2017 at 9:22

      Det er bare SÅ dejligt at høre Anna!
      Vegetarisk mad behøver jo slet ikke at være kedeligt. Men jeg kan sagtens forstå, at det er svært at finde på nyt, der også kan begejstre kødspisere 😉
      Tak for din søde kommentar!

  • Reply
    Laura
    22. december 2017 at 21:54

    Det ser rigtig lækkert ud, men sagen er den, at jeg ikke er en særlig stor fan af æbler. Tror du, at man kan udelade dem eller erstatte dem med noget andet? Har det æble en betydelig rolle i retten? 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      23. december 2017 at 0:17

      Hej Laura.
      Nej det har ikke en betydelig rolle. Jeg har tilsat æblet for at give en smule syrlighed.
      Hvis du kan lide pærer eller lignende frugt, kan du sagtens udskifte.
      Du kan dog også helt fint undlade 🙂
      Håber du kan lide det!
      Kh Anna

  • Reply
    Lone
    24. december 2017 at 13:49

    Hej. Den ser SÅ lækker ud, og jeg har lovet min datter denne i aften. Må dog lige spørge, om de 2 dl ris er målt kogt eller ukogt?! Glædelig jul. Vh Lone

    • Reply
      Anna Bartels
      24. december 2017 at 15:00

      Hej Lone.
      Det er 2 dl ukogt ris 🙂
      Glædelig jul til dig og din familie også – jeg håber, at I kan lide nøddepostejen!
      Kh Anna

  • Reply
    Britta
    25. marts 2018 at 17:27

    Lyder så lækker, kan man bruge hvide ris også?

    • Reply
      Anna Bartels
      26. marts 2018 at 9:20

      Tak Britta!
      Ja det kan du helt sikkert sagtens 🙂

  • Reply
    Gitte
    18. april 2018 at 20:32

    Kan man bruge quinoa i stedet for ris?

    • Reply
      Anna Bartels
      18. april 2018 at 21:46

      Hej Gitte.
      Det har jeg faktisk ikke prøvet, så jeg ved ikke, om de suger lige så meget væske.
      Men mon ikke, at man godt kan 🙂
      Skriv endelig hvis du prøver det!

  • Reply
    Monica
    12. juni 2018 at 17:43

    Kan man evt. fryse den før den bages i ovnen? 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      13. juni 2018 at 9:19

      Hej Monica.
      Der må jeg simpelthen være dig svar skyldig. Det aner jeg ikke.
      Jeg tror, at jeg ville bage først og fryse bagefter umiddelbart.
      Men skriv endelig hvis du tester det 🙂
      Kh A

  • Reply
    Randi
    4. november 2018 at 0:34

    Den er jo ikke vegetarisk,- den indeholder æg :/

    • Reply
      Anna Bartels
      4. november 2018 at 13:08

      Hej Randi.
      Når man er vegetar, må man gerne spise æg.
      Det er, hvis du er veganer, at du ikke spiser æg og mælkeprodukter 🙂

  • Reply
    Eva Krog
    5. december 2018 at 13:23

    Kan retten(nøddepostejen) fryses

    • Reply
      Anna Bartels
      5. december 2018 at 14:35

      Hej Eva. Jeg har faktisk ikke prøvet det. Umiddelbart kan de fleste ting fryses (hvis du altså spørger mig), selvom det nok ikke vil være lige så godt, når du tager det op. Den kan dog sagtens holde sig en del dage i køleskabet og kan derefter varmes op eller spise kold 🙂

  • Reply
    Alice Henriksen
    26. december 2018 at 9:38

    Hvor mange nødder?

    • Reply
      Anna Bartels
      26. december 2018 at 10:24

      Hej Alice. Som opskriften siger, skal du bruge en stor håndfuld hasselnødder 🙂

  • Reply
    Lene
    8. januar 2019 at 19:16

    Kan man lave den 2 dage før og så varme den på dagen

    • Reply
      Anna Bartels
      8. januar 2019 at 20:45

      Ja det kan du sagtens Lene – ingen problemer i det!
      Bare varm det ved lav varme 🙂

      • Reply
        Lene
        9. januar 2019 at 13:56

        Takkk 🙂

Svar

Instagram