Vegetarisk nøddepostej med svampe og hasselnødder

Vegetarisk nøddepostej med svampe og hasselnødder

Vegetarisk nøddepostej med svampe og hasselnødder. Jeg fortalte nogle af mine venner om denne ret den anden dag, og de kiggede bare på mig og sagde: ‘Det lyder altså lidt for underligt Anna’. Afhængig af hvem du spørger, er det muligvis heller ikke den rigtige sæson for en opskrift som denne. Det er nemlig et vegetarisk alternativ til den traditionelle steg på en aften som juleaften. Jeg vil dog argumentere for, at man sagtens kan spise den hele året rundt. Især på en lidt kold, blæsende dag. Og da jeg så viste et billede af retten til mine venner, sagde de også med det samme: ‘Ej det ser jo godt ud!’.

Vegetarisk nøddepostej

Vegetarisk nøddepostej minder måske en smule om en bagt, fast risotto-lignende grød. Den er fyldt med grove ris, svampe, grøntsager, æble, hasselnødder og rørt med en ægge-mælkeblanding og bagt i ovnen. Den smager virkelig lækkert, lidt efterårsagtigt og nærmest endnu bedre dagen efter, hvor resterne er perfekte til madpakken. Server nøddepostejen med en frisk grøn salat eller måske en rødkålssalat med appelsiner.

vegetarisk nøddepostej

Vegetarisk alternativ til jul

Denne nøddepostej er et super alternativ til jul. Er du vegetar, eller vil du bare gerne spise mindre kød juleaften, så er denne ret måske lige noget for dig. Du får umami fra svampe og hasselnødder, og det vil helt sikkert smage skønt med sovs på. Den er super nem at lave, og du kan nemt forberede det flere timer eller endda dagen før. Du kan endda sagtens spise den på en helt almindelig hverdag til aftensmad med en frisk salat til.

Vegetarisk nøddepostej med svampe og hasselnødder
Vegetarisk nøddepostej med svampe og hasselnødder

Vegetarisk nøddepostej med svampe og nødder

En skøn smagsfuld vegetarisk nøddepostej som alternativ til kød eller som den er. Den smager nemlig skønt – både hvis du er kødspiser eller ej. Server den gerne med en frisk salat til eller sovs, hvis det er jul.
5 fra 3 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse25 min
Tilberedelse50 min

Ingredienser

  • 2 dl fuldkornsris
  • 2 porrer (store )
  • 2 gulerødder (store )
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g champignon
  • 2 spsk frisk timian (eller 1 spsk tørret)
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 æg
  • 2 dl mælk (kan erstattes med madlavningsfløde)
  • 2 dl hasselnødder
  • 1 æble
  • salt og peber

Noter

Kolde rester dagen efter på madpakken er et hit, så gemt endeligt resterne. 

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Kog risene i saltet vand efter anvisningen på pakken.
  • Skær ender af porrer, skær dem i tynde skiver og skyl dem godt.
  • Hak hvidløg fint.
  • Skræl gulerødder og riv dem groft.
  • Skyl champignon og skær dem i små tern.
  • Steg porrer, hvidløg, gulerødder, svampe og timian på en pande i et par spsk olivenolie ved middel-høj varme, til væsken fra svampene er fordampet.
  • Skær æblet i små tern og hak nødderne groft.
  • Pisk æg og mælk sammen i en stor skål med 2 tsk salt og godt med friskkværnet peber.
  • Rør ris, grøntsagsblanding, æbletern og nødder i og kom det hele op i et ildfast fad på ca 22 x 22 cm.
  • Bag nøddepostejen ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter.
  • Skru op på høj varme (230) og giv den 5 minutter mere, så den får lidt mere farve.
  • Lad nøddepostejen sætte sig på køkkenbordet i minimum 10 minutter og server med en grøn salat.

Laver du min vegetariske nøddepostej, så tag mig endelig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg ville blive så glad for at kunne følge med.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments