Bløde chokoladeboller med kardemomme

Bløde chokoladeboller med kardemomme

Glædelig weekend søde læsere! Har I endnu ikke et bageprojekt på programmet? Så læs lige med her. Jeg har haft den største lyst til chokoladeboller i lidt for lang tid. Sådan nogle rigtig bløde chokoladeboller, der dufter i hele lejligheden og skal spises lune med iskoldt (tand)smør. Kender I det? Når man enten falder over en opskrift, eller der popper en ide op i ens hoved, og den slet ikke vil forlade dig igen? Sådan havde jeg det med disse chokoladeboller.

Bløde chokoladeboller

Bollerne her er (lidt for) nemme at lave, og de er helt perfekte til en hyggelig eftermiddag med en kop kaffe, the eller endnu bedre: varm kakao. De er bløde og luftige, let krydrede med kardemomme og fyldt med store stykker mørk chokolade. Og så skal de altså helst spises lune med iskoldt smør. Bollerne er dog også stadig helt fine dagen efter og kan derefter lunes i ovnen for et frisk(bagt) pust. De er også fryseegnede – jeg har smidt resten af mine i fryseren, klar til at tage op og lunes i ovnen ved akut chokoladebolle-trang.

Bløde chokoladeboller med kardemomme

Boller med chokolade

Chokoladeboller er sådan noget, jeg bager alt for sjældent. Men når jeg så gør det, så bliver jeg noget så glad. Jeg forestiller mig, at det er ligesom fødselsdagsboller. Hvidt brød er ikke det sundeste, og slet ikke boller med chokolade, men det smager så godt. Så man må godt en gang imellem. Og de her bløde chokoladeboller ville også være perfekte at servere som boller til fødselsdag eller brunch. Mmh!

Har du en surdej stående derhjemme, så skal du også prøve surdejsboller med chokolade.

Chokoladeboller
Chokoladeboller
Bløde chokoladeboller med kardemomme

Bløde chokoladeboller med kardemomme

Luftige og bløde chokoladeboller med kardemomme, der efter min mening bør spises med (tand)smør
5 fra 1 stemme
Antal: 10 stk
Forberedelse20 min
Tilberedelse15 min
Hævetid1 t 15 min

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 1,5 dl vand (lunkent )
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk fint salt
  • 1 æg ( + 1 til pensling)
  • 50 g smør (blødt )
  • 2,5 dl cremefraiche (18%)
  • 450 g hvedemel (du kan erstatte 100 g med fuldkornsmel)
  • 125 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i det lunkne vand i en stor skål.
  • Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  • Rør 1 æg, blødt smør og cremefraiche i.
  • Hak chokoladen groft og vend det med 1 stor spsk af melet.
  • Rør resten af melet i skålen lidt ad gangen, til al mel er optaget og ælt gerne et par minutter.
  • Rør til sidst hurtigt chokoladen i – gerne med en ske eller i røremaskine, så varmen fra dine hænder ikke smelter chokoladen.
  • Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord.
  • Del dejen i 10 stykker og form dem til runde boller.
  • Placer bollerne tæt ved siden af hinanden (1-2 cm mellemrum) på en bageplade med bagepapir
  • Lad dem efterhæve under et viskestykke i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 15-18 minutter nederst/midt i ovnen. Skru ned, hvis bollerne bliver for mørke undervejs.
  • Lad dem afkøle en smule på en bagerist.

Laver du disse bløde chokoladeboller med kardemomme? Så tag mig endelig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at se jeres kreationer!

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments