Må man godt spise den samme salat hver dag i en hel uge? Jeg stemmer for ja, for det er virkelig, hvad jeg har lyst til med denne auberginesalat. Den er hermed røget op til toppen af listen over mine favoritsalater/tilbehør. Stærk i konkurrence med marokkansk kikærtesalat (i samme dur), de ovnristede blomkål og kikærter og smørstegt spidskål. Mmh! Server dem alle sammen til aftensmad, og så ville jeg ikke kunne få det bedre.
Mellemøstlig auberginesalat
Jeg så et billede på Instagram sidste uge og har ikke kunne få billedet ud af hovedet siden. Denne auberginesalat består af en salat med bagt aubergine toppet med saftige granatæblekerner, sprøde og ristede kikærter, cremet og nødde-lækker tahindressing (favorit dressing!) og frisk persille. Den ville være perfekt til frikadeller, krydret kød eller i en sammensætning med andre mellemøstlige retter. Sådan en mellemøstlig menu ville jeg gerne spise med til.
Mellemøstlig auberginesalat med kikærter og tahindressing
Ingredienser
- 1 aubergine (stor)
- ½ granatæble
- 1 spsk tahin
- ½ citron
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 håndfuld kikærter (ristede (se note))
- 1 håndfuld frisk persille
- olivenolie
- salt og peber
Noter
Fremgangsmåde
- Skær ender af auberginen og skær den i tynde, runde skiver på ca 2-3 mm tykkelse.
- Vend skiverne i et par spsk olivenolie og et drys salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem ved 15-20 minutter ved 180 grader varmluft.
- Bank i mellemtiden kernerne ud af granatæblet – jeg plejer at komme det i en plastikpose, holde den skårne del nedad og banke kernerne ud med en træske.
- Rør tahin sammen med spidskommen og citronsaft, til det tykner. Rør derefter til vand i, til du har en tyktflydende dressing.
- Hak persille groft.
- Fordel de bagte aubergineskiver på en tallerken og dryp med tahindressing.
- Drys med granatæblekerner, ristede kikærter, persille og friskkværnet peber.