Ovnbagte fyldte kartofler med hytteost, persille og cheddar

18. januar 2017

Ovnbagte fyldte kartoflerJeg er vild med ideen om fyldte ting. Fyldte peberfrugter, fyldt pasta, fyldte dadler eller ovnbagte fyldte kartofler som her. Det er en super god måde at få brugt rester på og gøre det hele lidt mere lækkert. Den anden dag havde jeg fx en rest dahl, som jeg kom i halve peberfrugter, dryssede lidt ost på toppen og bagte i ovnen, til osten smeltede. Man ville også sagtens kunne bruge en rest kødsovs, chili con carne eller lignende, så det er jo perfekt stop spild af mad.

Disse halve, fyldte og dobbeltbagte kartofler kunne også sagtens fyldes med rester, men jeg har denne gang kørt dem rimeligt simple med hytteost, frisk persille, forårsløg og krydret dem med en smule sennep, godt med salt og peber og drysset med cheddar på toppen, der smelter og bliver sprød i ovnen. De kan serveres til kød, kylling og fisk men vil også fungere fint som vegetarisk hovedrolle med en sprød salat til.

Jeg vil også gerne lige benytte lejligheden til at sige tak til alle jer, der kommenterede og skrev tilbage på mit indlæg om madplaner den anden dag – jeg tror godt, at vi kan blive enige om, at der vil komme madplaner her fremover i ny og næ 😉

Læs også: Fyldte mexicanske søde kartofler / Gratineret fyldt hokkaido græskar

Ovnbagte fyldte kartofler Ovnbagte fyldte kartofler

Ovnbagte fyldte kartofler med hytteost, persille og cheddar (til 2 personer / 4 stk)

 • 2 store bagekartofler
 • 3 forårsløg
 • 1 spsk grovkornet sennep (kan undlades)
 • 1 god håndfuld frisk persille
 • 150 g hytteost
 • en god cheddar
 • salt og peber
 • olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at skrubbe kartoflerne godt, smøre dem ind i lidt olivenolie, lægge dem på hver sit stykke staniol og bage dem ved 180 grader varmluft i en god times tid – tjek om de er møre hele vejen igennem med en stegenål eller lille kniv. Fold staniolen op omkring kartoflen, hvis de bliver for mørke undervejs.

Halver kartoflerne på den bredeste led og skrab forsigtigt kartoffel-indmaden ud uden at lave hul i skrællen. Lad der være et par mm skræl tilbage til at holde på fyldet. Skær ender fra forårsløgene og hak dem fint. Hak også persille. Bland kartoffel-indmaden med hytteost, sennep, forårsløg, persille og godt med salt og peber. Kom fyldet tilbage i skallerne, riv cheddar groft på toppen og bag videre i cirka 20 minutter, til osten er sprød. Skru evt lidt op for varmen til sidst.

 • Reply
  Bodil
  23. juli 2018 at 12:02

  Til 2 personer ville jeg lave kartoflerne i mikroovn

  • Reply
   Anna Bartels
   24. juli 2018 at 18:17

   Det er et godt tip til at spare energi Bodil!
   Du får dog ikke den samme sprødhed på toppen som i en ovn 🙂
   Vh Anna

 • Reply
  Emma
  23. februar 2020 at 11:47

  kan man bruge creme fraiche i stedet for hytteost?

  • Reply
   Anna Bartels
   23. februar 2020 at 14:02

   Hej Emma,
   Ja det kan du sagtens. Jeg var nok gået med en lidt federe cremefraiche, men det er intet problem 🙂

Svar