Hjemmelavede luksus romkugler

6. november 2016

img_1433Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor jeg ikke har givet mig i kast med hjemmelavede romkugler før nu. Rent faktisk startede det hele med, at jeg havde lavet en kage. Sådan en med peanutbutter og hvid chokolade, som jeg havde de største forhåbninger om. Men den blev bare slet ikke, som jeg havde forestillet mig. Smagen var helt i top, men konsistensen var bare slet ikke, som jeg ville have ønsket. Den skulle have været mere brownie-agtig. Og hvad gør man så? Man laver dem da til romkugler sammen med den (bedste) brownie, som man har gemt et stykke af i fryseren. Netop til sådan en lejlighed som denne. Slet ikke nogen dårlig ide 😛

De hjemmelavede romkugler her er derfor lavet af halv peanutbutterkage og halv brownie, hvilket var en super kombi. Jeg kan bestemt anbefale en lidt brownie/konfektkage-konsistens sammen med en mere ‘tør’ kage. Derudover består den faktisk ikke af så meget andet end en smule marmelade, kakao og et par spsk rom. Virkelig nemt, hvis du allerede har kageresterne. Og de her blev bare sådan rigtig luksus, nærmest let trøffelagtige med en lækker dyb chokolade- og perfekt afstemt romsmag.

Jeg var faktisk aller mest spændt på at servere dem for min far, der nok efterhånden er den bedste romkuglesmager, jeg kender, da han er fuldstændig vild med dem og har smagt en del efterhånden. Heldigvis kunne han lide dem. Eller rettere sagt, så sagde han, at selve smagen var den bedste, han nogensinde har smagt i en romkugle. Det kan godt være, at han er min far og skal sige sådan noget, men det betød nu en del. Og jeg var heldigvis fuldstændig enig! Hvor finder man den bedste (købte) romkugle efter din mening?

Læs også: Verdens bedste brownie / Dadel brownie med kokos swirl

img_1417img_1424img_1430

Hjemmelavede luksus romkugler (cirka 8 stk)

 • 300 g kagerester (gerne 50 % god, konfektagtig chokoladebrownie og 50 % anden mere ‘tør’ kage)
 • ca 1,5 spsk marmelade
 • 2 spsk god kakao
 • ca 2-3 spsk rom, alternativt et par tsk romessens
 • rulning: kokosmel, nødder eller lignende

 

Så nemt er det: Start med at blende dine kagerester til smuldr i en foodprocessor og kom dem derefter op i en skål. Rør marmelade, kakao og rom i og smag til. Denne opskrift er ret vejledende, og det er vigtigt, at du prøver dig frem, da det kan afhænge meget af dine kagerester.
Rul romkuglemassen til runde romkugler og rul dem i fx kokosmel, hakkede nødder, kakaonips eller frysetørrede bær – jeg lavede en kombi af kokosmel og frysetørrede hindbær, hvor sidstnævnte gav en smule syrlighed. Opbevar dem på køl i en lukket boks – de smager næsten endnu bedre dagen efter.

 • Reply
  Freja
  6. november 2016 at 12:22

  Lækkert med en opskrift på ægte romkugler! Dadelkugler er så lækkert, men altså bare heller ikke helt det samme alligevel! 😀

  https://frejalyngbo.wordpress.com

  • Reply
   Anna Bartels
   6. november 2016 at 12:36

   Jeg er helt enig Freja!
   Tak for din søde kommentar 😀

Svar