Annonce

Ostescones med cheddar og karamelliserede løg

Ostescones med cheddar og karamelliserede løg

Grove ostescones med cheddar og karamelliserede rødløg – perfekt som tilbehør til varm suppe. Det kan godt mærkes, at det er blevet efterår udenfor nu. Selvom himlen er blå, og solen skinner, så er det virkelig koldt om morgenen. Så koldt at jeg næsten overvejer vanter… Efterår og snart kommende vinter betyder også, i hvert fald for mig, at jeg får en større lyst til varme supper som græskarsuppe eller kartoffel-porresuppe, allerhelst med friskbagt brød til. Jeg havde dog lyst til at prøve noget anderledes, en ide jeg fik i England i sommers. Her købte vi nemlig nogle virkelig velduftende ostescones med cheddar, og de smagte enormt lækkert. Det måtte jeg simpelthen prøve at lave herhjemme.

Opskrift på ostescones

Mine scones er ikke søde, men salte og lavet på en blanding af hvedemel og fuldkornsmel, kærnemælk (som rigtige scones skal) og så er de fyldt med frisk timian, søde karamelliserede rødløg og en god, smagfuld cheddarost. Aller bedst når de kommer lune fra ovnen. Muligvis det bedste brød- tilbehør, jeg har fået serveret til suppe, og det er bestemt ikke sidste gang, at de kommer på bordet. De er nemlig ret nemme at lave, og man kan fylde dem med alt muligt fra ost til nødder, grøntsager, krydderurter og lignende.

Grove scones med cheddar, timian og karamelliserede rødløg photo IMG_0060_zpswx09dcel.jpg
Ostescones med cheddar og karamelliserede løg

Ostescones med cheddar og karamelliserede rødløg

Lækre salte ostescones med cheddar og karamelliserede rødløg. Perfekt som tilbehør til suppe.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse15 minutter
Frysetid30 minutter

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 150 g hvedemel
  • 150 g fuldkornsmel
  • 1 tsk bagepulver
  • tsk natron
  • dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 1 spsk honning
  • 75 g smør
  • 1 spsk frisk timian (plukket af stilke)
  • 2 håndfulde cheddar (groftrevet og gerne modnet)
  • olivenolie
  • salt og sukker

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Kom smørret i fryseren i 30 minutter.
  • Skræl rødløg, skær dem i tynde både og steg dem et par minutter i lidt olivenolie på en varm pande.
  • Skru herefter ned for varmen, krydr med salt og 1 stor tsk sukker og lad løgene karamellisere og blive bløde – det tager cirka 10 minutter.
  • Bland mel, bagepulver, natron, frisk timian og et drys salt i en skål.
  • Pisk æg og honning i kærnemælken.
  • Riv det iskolde smør groft ned i melblandingen og smuldr det let sammen med fingrene, så du ender med stadig at have lidt klumper.
  • Vend hurtigt kærnemælksblandingen i sammen med rødløg og groftrevet cheddar. Stop når dejen netop hænger sammen og er ensartet (jo mindre du rører, jo bedre).
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord, form den til en rund form på ca 2-3 cm tykkelse og skær den ud i 8 “lagkagestykker”.
  • Fordel dine scones på en bageplade med bagepapir, pensl med kærnemælk og drys med revet ost og lidt havsalt.
  • Bag dem ved 220 grader alm. ovn i ca 15-17 minutter, til de er sprøde og gyldne.
  • Lad dine scones med cheddar afkøle en smule og spis dem lune, fx til suppe eller med iskoldt smør.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments