Kyllingelasagne

17. august 2016

Kyllingelasagne photo IMG_0321_zpshrswpuni.jpgKyllingelasagne med masser af grønt, bechamel og oregano. En af mine absolutte livretter er lasagne, og du kan allerede finde flere forskellige opskrifter på bloggen med alt fra den traditionelle lasagne, en vegetarisk version med hokkaido, spinat og hytteost, en nem lasagne med laks, asparges og dild og mange flere. Men hvis jeg skulle vælge én favorit, så er jeg nok aller mest til den version med lasagneplader og hjemmelavet bechamelsauce – den tager lidt længere tid, men det er bare det hele værd. Især når man kan lave en stor portion og der er mad til flere dage. Lasagne er nemlig en af de retter, der smager lige så godt (hvis ikke bedre) dagen efter, og jeg siger aldrig nej til sådan en hjemmelavet portion.

For et par uger siden fik jeg derfor ideen om, at det måtte være muligt at lave den traditionelle lasagne med hakket kyllingekød i stedet for oksekød. Altså en kyllingelasagne. Og den idé skulle selvfølgelig prøves af sammen med min søde mor, da vi var i sommerhus. Lasagnen består derfor af fuldkornslasagneplader lagt i lag med en kyllinge-kødsovs med masser af grøntsager og oregano og en lækker, cremet og hjemmelavet bechamelsauce. Du kan godt bruge en købt bechamel-variant, men jeg vil klart anbefale dig at lave din egen. Det tager ikke mere end 15 minutter mere, og det smager bare SÅ godt 😉

Læs også andre lasagneopskrifter: Klassisk lasagne med oksekød / Lakselasagne med spinat og tomatsauce / Græskar lasagne med svampe og ost / Lynhurtig lakselasagne med asparges og dild / Mexicansk lasagne med kål og chorizo

 photo IMG_0311_zpsnisemucn.jpg
Kyllingelasagne photo IMG_0322_zpsnpmdgtxx.jpg

Kyllingelasagne (4-6 personer)

 • 1 stort løg
 • 2 fed hvidløg
 • 3 gulerødder
 • 1 squash
 • 2 spsk tørret organo
 • 600 g hakket kyllingekød
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1/2 dl vand rørt med en kyllingebouillonterning
 • olivenolie, salt og peber
 • 2 spsk mel
 • 50 g smør
 • 8-9 dl mælk
 • 90 g revet ost
 • lasagneplader (jeg brugte fuldkorn)

 

Så nemt er det: Start med at lave din kødsovs ved at skrælle løg og hvidløg og hakke det fint. Steg løgene på en stor, dyb pande i en spsk olivenolie ved mellemhøj varme. Skræl gulerødder og skær dem og squash i tern. Kom gulerod- og squashtern op til løgene sammen med oregano og godt med salt og peber og steg det videre et par minutter. Tag grøntsagerne af panden og brun så kyllingekødet på samme pande i en spsk olivenolie. Hak lidt i det, så det ikke klumper sammen og kom så grøntsagerne tilbage på panden sammen med dåsetomater og bouillonvand, når al kødet er brunet. Lad det stå og simre, imens du laver bechamelsauce.

Smelt smørret i en gryde ved mellemvarme, tilsæt derefter mel og pisk det ved mellemhøj varme i et par minutter, så melsmagen ristes væk. Rør i det hele tiden. Kom et par dl mælk i gryden, tag gryden af varmen og pisk det til en ensartet ‘creme’. Sæt gryden tilbage på varmen, tilsæt resten af mælken og pisk til en ensartet sauce – den skal lige op og koge i et minuts tid, imens du pisker hele tiden, og så vil den tykne. Tilsæt revet ost, godt med salt og peber (og evt lidt revet muskatnød, hvis du kan lide det) og stil gryden til side. Hvis saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere mælk.

Læg lasagnen i lag i en smurt form. Først kyllingesauce, så bechamel, lasagneplader, kyllingesauce, bechamel osv. Der skal gerne være 3 lag af lasagneplader, og du skal slutte af med bechamelsauce og drysse med tørret oregano. Bag lasagnen ved 200 grader i cirka 35-40 minutter.

  Svar