Græsk kartoffelsalat med feta, peberfrugt og oliven. Min søster kom hjem for et par uger siden og fortalte, at hun havde fået en virkelig lækker græsk kartoffelsalat som tilbehør til aftensmad hos en af sine veninder. Og når det kommer fra min søster, der godt kan være lidt kræsen og ikke den største kartoffel-fan, så blev jeg da nødt til at prøve at efterligne den.
Opskrift på græsk kartoffelsalat
Denne græsk inspirerede kartoffelsalat blev lige så god, som min søster havde fortalt. Sprøde, ovnbagte kartoffelskiver med timian vendt med grillede peberfrugter, masser af citron, frisk persille, salte oliven og cremet feta. Kartoffelsalaten serveres lun, er nem at lave og kan serveres til både kylling og oksekød, og den skal helt sikkert på bordet igen herhjemme. Er du også vild med kartofler, vil jeg anbefale dig at prøve mine knuste kartofler med hvidløgssmør eller kold kartoffelsalat.
Græsk kartoffelsalat med feta og oliven
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 1 spsk timian
- 3 peberfrugter
- ½ øko citron (saft og skal)
- 1 håndfuld oliven
- 75 g feta
- 1 håndfuld frisk persille
- olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne, halver dem og skær dem i aflange både.
- Kom dem i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i 5 minutter.
- Dup kartoflerne tørre med et viskestykke og vend dem med et par spsk olivenolie, fintrevet citronskal og timian.
- Fordel kartoffelskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 220 grader i cirka 35-40 minutter.
- Udkern peberfrugterne og skær dem i både som kartoflerne. Vend også peberfrugterne i et par spsk olivenolie.
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir og kom dem ind i ovnen sammen med kartoflerne i de sidste 25-30 minutter.
- Vend både kartofler og peberfrugter forsigtigt undervejs.
- Lad kartofler og peberfrugter afkøle lidt, til de er lune og vend dem derefter med citronsaft, grofthakket persille og godt med flagesalt og peber.
- Drys med feta og oliven på toppen til sidst og server.