Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan photo IMG_4998_zpsled3gybj.jpgDuften, der breder sig i huset, når disse lækre kærnemælkshorn med rabarber bliver bagt, er slet ikke til at stå for. Jeg er ret stor fan af rabarber, og da vi er gået ind i sæsonen for den lækre sag, skal det da helt sikkert udnyttes. Samtidigt har jeg også en svaghed for kærnemælkshorn, så de 2 ting måtte da lige kombineres. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at det seriøst er de bedste horn, jeg nogensinde har smagt!

Dejen til disse rabarberhorn er lavet med kærnemælk, der gør dem bløde og svampede, og så er de fyldt med syrlige rabarber og en sød marcipan-vaniljeremonce, rullet sammen og til sidst drysset med hakkede mandler. De er faktisk ret nemme at lave, og så ser de bare så fine ud. Det er bestemt ikke sidste gang, sådan en portion bliver kreeret herhjemme. Kærnemælkshorn med rabarber kan også sagtens laves med andet fyld. Det kunne fx være små æbletern eller andet frugt, chokolade, karamel osv. Hvis du skulle være på udkig efter flere rabarber-opskrifter, kan jeg blandt andet anbefale:

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan photo IMG_4987_zps5vqdkjw0.jpg

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan photo IMG_5000_zpshxwycxfy.jpg

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan photo IMG_5001_zpsx77i7emd.jpg

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan (12 stk.)

 • Dej: 100 g blødt smør
 • 30 g sukker
 • 2 dl kærnemælk
 • 40 g gær
 • ca 400-450 g hvedemel
 • Fyld: 130 g rabarber
 • 80 g blødt smør
 • 70 g sukker
 • 100 g marcipan
 • 1 vaniljestang eller 1/3 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
 • 1 tsk hvedemel
 • æg til pensling og grofthakkede mandler til toppen

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at røre smør og sukker sammen. Lun kærnemælken i en gryde, til det er lillefingervarmt og opløs så gæren heri. Rør kærnemælk og smør-blandingen sammen og ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er blød og smidig (gerne i 5 minutter). Jeg brugte denne røremaskine (affiliate link), men du kan også bruge håndkraft. Lad dejen hæve et lunt sted i 20 minutter.

Lav imens fyldet. Bland sukker og marcipan godt ved at ælte det ind i hinanden med fingrene. Ælt nu smør og vaniljestang/pulver i og til sidst mel – her kan du både bruge gaffel og hænder. Fjern enderne fra rabarberne, skyl dem godt og skær dem i små stykker. Rul dejen ud til en cirkel på et let meldrysset bord og skær den i 12 aflange trekanter (ligesom når du skærer lagkage). Kom en klat marcipan-remonce og nogle rabarberstykker på den brede ende af hver trekant og rul den til horn ved at rulle den brede ende mod den smalle. Tryk enderne godt sammen. Kom hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i 45 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler. Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 14 minutter – skru evt. lidt ned undervejs.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments