Blomkålspizza med sprød serrano, pesto og oliven

18. marts 2015

Blomkålspizza med serrano, pesto og olivenDa jeg hørte om blomkålspizza for første gang, må jeg nok indrømme, at jeg var ret skeptisk… Blomkål som bund? Helt uden mel? Men jeg må nok sige, at jeg blev positivt overrasket, for det er faktisk ret lækkert! Det er godt nok ikke første gang, jeg laver blomkålspizza, men da jeg opdagede, at opskriften ikke var på bloggen endnu, måtte jeg straks lave den en gang til – denne gang sammen med mine 2 søde veninder, som også var ret vilde med det.

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med blomkålspizza før, så kan jeg fortælle dig, at det er en glutenfri pizza med en bund, der blandt andet er lavet på blomkål. Bunden bliver selvfølgelig ikke sprød som en normal pizzabund, men den får til gengæld en skøn, mild smag af blomkål. Til gengæld, når fyldet så er på, så er minder det lidt om en almindelig pizza.

Du kan sådan set komme alt på din pizza, og det er oven i købet sundt og ret nemt at lave. Denne version er med et tyndt lag tomatsovs, serranoskinke, pesto, sorte oliven og rucola på toppen. Kombinationen af den sprøde serranoskine sammen med de salte oliven, den grønne pesto og frisk, sprød rucola på toppen spiller ret godt sammen.

Find flere opskrifter på pizza lige her.

Blomkålspizza med serrano, pesto og olivenBlomkålspizza med serrano, pesto og oliven

Blomkålspizza med serrano, pesto og oliven (til 3-4 personer)

 • Bund: 1 stort blomkål
 • 2 store eller 3 små æg
 • en lille håndfuld revet parmesan
 • evt. 1 spsk husk (kan undlades)
 • 1 tsk tørret timian, oregano eller lignende
 • Fyld: Tomatsovs (lavet på 1 løg, 1 dåse flåede tomater, salt og peber)
 • 6-8 skiver serranoskinke
 • 10-15 sorte oliven, halverede
 • pesto (se fx opskrift her)
 • rucola
 • revet ost

 

Så nemt er det: Start med at blende blomkålet fint i en foodprocessor, til det ligner couscous (alternativt på rivejern). Bland det fintrevet blomkål godt sammen med æg, parmesan, tørret timian, salt, peber og eventuelt husk. Kom bagepapir på en bageplade og fordel “dejen” ud på der, brug gerne dine fingre, så der ingen huller er. Bag bunden ved 230 grader i cirka 15 minutter, til den er brun i kanten.

Tag bunden ud af ovnen, smør en tyndt lag tomatsovs på og fordel derefter skiver af serranoskinke, halverede oliven, små ‘klatter’ af pesto og lidt revet ost ovenpå. Bag pizzaen videre i ovnen i 5 minutters tid, til osten er smeltet og serranoskinken er sprød. Fordel til sidst rucola på toppen og server med det samme.

 • Reply
  Lars
  29. november 2015 at 10:47

  Det blev verkligen gott. Tack för inspirerande mat 🙂

  • Reply
   Anna
   30. november 2015 at 20:03

   Det er jeg glad for at høre!
   Selv tak for at følge med 😀

Svar