Panna cotta med hindbær coulis

Panna cotta med hindbær coulisDet er ikke lang tid siden, at jeg smagte panna cotta med hindbær for første gang, og åh hvor jeg bare ELSKER denne dessert! Panna cotta er en nem italiensk klassiker, der kan forberedes dagen i forvejen, og så den smager himmelsk. Jeg har sidenhen lavet denne opskrift mange gange, og jeg vender altid tilbage. Alle gæster, familie og venner er altid begejstrede for denne dessert.

Jeg er helt vild med den bløde, søde og cremede panna cotta med små fine vaniljekorn og en top af syrlig-sød hindbærcoulis. Jeg lavede det til en fødselsdagsmiddag for 20 piger, og alle slikkede nærmest glassene af. Det kan vist kun have været populært. Hvis du ikke er til hindbær, kan du sagtens bruge andre former for bær. Du kan også toppe med æblekompot eller komme karamel i bunden. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Find endnu flere opskrifter på desserter lige her.

Panna cotta med hindbær coulis

Panna cotta med hindbær coulis (til 6-7 glas)

5 dl piskefløde
60 g sukker
1 vaniljestang
3 blade husblas

150 g frosne hindbær
1-2 spsk sukker

Så nemt er det: 
Start med at opbløde husblas ved at komme det i en skål koldt vand i 5-10 minutter. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom det i en gryde sammen med de 60 g sukker, fløde og vaniljestangen. Varm langsomt denne flødemasse op til lige før kogepunktet – rør hele tiden. Vrid husblas for vand og rør det godt sammen med den varme fløde. Lad fløden stå og svale lidt, si det og fordel derefter fløden på 6-7 glas. Lad glassene afkøle lidt, dæk dem med film og kom dem på køl.

Kog imens frosne hindbær med 1-2 spsk sukker (smag dig frem), det skal bare lige op og koge i et par minutter til sukkeret er opløst. Lad denne hindbærcoulis køle helt af, evt i køleskab. Når panna cotta’en er stivnet, kan du fordele hindbærcoulis oven på og derefter komme glassene tilbage på køl. Pynt evt med flager af hvid chokolade og server.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments