Fiskefrikadeller med remoulade og ovnkartofler

2. august 2014

Fiskefrikadeller med remoulade og ovnkartoflerFiskefrikadeller med ovnkartofler og hjemmerørt remoulade. Det her er virkelig en af mine yndlings aftensmadsretter, når det skal være snasket, lækkert og sundt samtidigt med, at det skal føles lidt junk food-agtigt. Jeg er vild med deller i alle slags afskygninger, og ovnbagte kartofler som fritter går man bare aldrig galt i byen, hvis du spørger mig. Og så en hurtig, hjemmerørt remo oven i, så er jeg (og min mave) altså ret glad og tilfreds.

Fiskefrikadellefarsen er rimelig simpel men med et spicy twist af chili og forårsløg, og så er de stegt sprøde på panden. Kartoflerne tager 10 minutter at forberede, og så skal de bare hygge sig i ovnen, til de er sprøde. Den hjemmerørte remoulade tager kun 2 minutter at røre sammen, så det er faktisk ikke en specielt avanceret eller tidskrævende omgang aftensmad. Alt i alt et nemt og sundt måltid der kan spises hele året rundt.

Læs også: Endnu flere opskrifter med fisk lige her.

Fiskefrikadeller med remoulade og ovnkartofler

Fiskefrikadeller med remoulade og ovnkartofler

Fiskefrikadeller med remoulade og ovnkartofler (til 3 personer)

3 store bagekartofler
et par spsk olivenolie
rosmarin, oregano eller timian

500 g kuller eller torsk
1 spsk salt
1 æg
1 chili
4 små forårsløg
1 øko citron
2 store spsk mel
1/2 dl fløde
1/2 dl mælk
smør og olivenolie til stegning

2 spsk creme fraiche
2 spsk picklesmix/remoulade pure (alternativt kan du selv sylte grønsagerne og komme dem i)
1 tsk karry
1 spsk kapers

Så nemt er det: Start med at skrælle bagekartoflerne og skære dem i grove, aflange stykker. Kom dem i en stor skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i 10 minutter. Hæld det varme vand fra og tør fritterne med et viskestykke. Vend dem med olivenolie og rosmarin. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 1 time ved 200 grader, vend halvvejs.

Lav fiskefarsen: blend fisk i en foodprocessor med salt. Blend derefter ægget i. Halver chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Skær enderne fra forårsløgene og hak dem (den grønne del af forårsløgene skal hakkes groft, den hvide del fint). Kom hakket chili, forårsløg, skal fra citronen, peber og mel ned i foodprocessoren og blend det sammen, tilsæt også piskefløde og mælk og blend. Lad farsen hvile i 20 minutter.

Lav imens remouladen. Hak kaper groft og rør dem sammen med creme fraiche, pickles og karry.

Opvarm en pande ved middel-høj varme. Smelt 1 stor spsk smør og 2 spsk olie. Form deller med en ske og din hånd, dyp evt. skeen i lunkent vand mellem hver delle. Steg fiskedeller cirka 3-4 minutter på hver side – de skal være gyldenbrune og sprøde.

 • Reply
  Jacob Larsen
  3. august 2014 at 9:00

  Hej Anna

  Det ser skisme lækkert ud!
  Og du har ret, remoulade er så hurtigt, nemt og lækkert at lave.
  Jeg har dog aldrig brugt karry, men derimod den mere smagneutrale gurkemeje.
  Blot et lille tip, hvis du en dag vil eksperimentere 🙂

  • Reply
   Anna
   3. august 2014 at 9:29

   Hej Jacob,
   Mange tak! Det er virkelig også en favorit.
   Tak for tippet – jeg må lige prøve med gurkemeje næste gang 😉
   – Anna

Svar