Det her er sådan danske, nye kartofler (efter min mening) smager aller bedst. Og jeg har lavet denne opskrift mange gange! Det var faktisk min mor, der startede med at lave den for et par år siden, og vi har siden fået kartoflerne på denne måde mindst 30 gange. Det er utrolig simpelt og enkelt, perfekt som sommertilbehør og så passer de bare til alt: kød, kylling og fisk.
Opskrift med nye kartofler
Nye, danske kartofler smager bare godt. Her er de kogt, så de stadig en smule bid, og så er de vendt i en smule god olivenolie, citronsaft, salt, peber og masser af frisk dild. Jeg har også lavet andre versioner, bl.a. hvor jeg har vendt grofthakket forårsløg og skiver af radiser i. Men du kan helt sikkert også tilføje andre friske grønsager og krydderurter som purløg eller persille. Freestyle bare derudaf. Er du vild med nye kartofler, så skal du også prøve mine kolde kartoffelsalat med ærter og radiser.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Nye kartofler med olivenolie, citron og dild
Ingredienser
- 800 g nye kartofler
- 5 spsk olivenolie
- ½ citron
- 1 bundt frisk dild (finthakket)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne i vand, så overskydende jord falder af. Skær evt. de store kartofler over i 2, hvis der er meget forskel på størrelsen.
- Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand i cirka 12-14 minutter, afhængig af størrelsen. Det skal være sådan, at kartofler akkurat ryger af en gaffel/skarp kniv, hvis du stikker i den.
- Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af i 5 minutter.
- Kom kartoflerne op i en skål og vend med olivenolie, citronsaft, salt, peber og halvdelen dilden.
- Smag evt. til med mere olivenolie og citron. Det skal ikke flyde i olie og citron men bare dække kartoflerne.
- Pynt med resten af dilden og server.