Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og appelsin

25. juni 2014
Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og appelsin

Jeg tror vist lige, at jeg nåede at være med på hyldeblomstsaft-vognen – og du kan også nå det endnu! Hjemmelavet hyldeblomstsaft er nemlig forholdvist simpelt at lave, og så smager det bare virkelig godt. Efter min mening skal hyldeblomstsaft have en god smag af hyldeblomst og et lille ekstra pift fra citronen. Den skal være frisk og læskende, så man kommer tilbage efter endnu et glas, og den må virkelig ikke være for sød.

Derfor er denne hyldeblomstsaft en smule syrlig samtidig med, at den har den runde søde smag fra hyldeblomsten – og så har jeg tilføjet et lille twist i form af appelsin, som kun gør den endnu bedre. Det er ihvertfald, indtil videre, den bedste hyldeblomstsaft, jeg har smagt. Jeg har brugt flormelis til at søde med, og der er ikke nær så meget sukker i, som jeg har set i andres opskrifter.

Tip: Har du forresten nogensinde prøvet at drikke varm hyldeblomstsaft?
Bare saft og kogende vand – det smager også virkelig godt!
Find flere opskrifter på drikkevarer lige her.
Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og appelsin

Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og appelsin (cirka 2,5 liter)

 • 50 små skærme hyldeblomster
 • 2 liter kogt, let afkølet vand
 • 2 store øko appelsiner
 • 2 øko citroner
 • 100 g citronsyre
 • cirka 600 g flormelis


Så nemt er det: Det er vigtigt, at du starter med at tjekke efter dyr i blomsterne. Kom dem derefter ned i en stor gryde og drys citronsyren over. Skyl og skær appelsiner og citroner i store både eller skiver, og læg dem ned til blomsterne og hæld vandet over. Pres lidt væde ud af citrusfrugterne. Læg låg på gryden, og stil den på køl i 3 dage – men rør i den 3 gange om dagen.

Efter de tre dage skal du si saften gennem et klæde/viskestykke, men lad vær med at presse for meget på det. Rør nu flormelis i, men sørg for at smage til, så du får den sødme, du bedst kan lide. Skyl evt. flaskerne med en smule atamon (derved kan saften holde lidt længere), og hæld overskydende atamon ud. Kom hyldeblomstsaften på flaskerne og luk låget godt.

Du kan evt. komme noget af saften i en plastikflaske og smide den i fryseren, så har du også hyldeblomst til senere på året. Bare undlad at fylde flasken helt, da den da kan sprænge.

 • Reply
  Tina Andersen
  26. juni 2014 at 1:30

  Jeg har også lavet saft i år, men det er blevet meget bittert og det har jeg ikke prøvet før. Er det noget du kender til? Måske har jeg taget blomsterne for tidligt? har lavet det for 3 ugers tid siden.
  Tak for altid dejlig inspiration og god sommer ;0)

 • Reply
  Anna
  26. juni 2014 at 2:16

  Hej Tina,
  det har jeg ikke oplevet før, at den er blevet bitter. Jeg mener sagtens, at man kan have lavet det for 3 uger siden – måske har du presset for meget på blomsterne, da du skulle si det? Det kan vist nemlig godt give en bitter smag.
  Mange tak – god sommer til dig også 😉

  kh Anna

 • Reply
  Kasper Malmberg
  29. juni 2014 at 8:04

  Bitterheden kan komme to steder fra, fra det hvide i citronerne og ( hvilket jeg gætter på) fra de grønne stilke hyldeblomsterne sidder på. Sørg for at få så lidt grønt med som muligt

Svar