Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og appelsin

Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og appelsin

Jeg tror vist lige, at jeg nåede at være med på hyldeblomstsaft-vognen – og du kan også nå det endnu! Hjemmelavet hyldeblomstsaft er nemlig forholdvist simpelt at lave, og så smager det bare virkelig godt. Efter min mening skal hyldeblomstsaft have en god smag af hyldeblomst og et lille ekstra pift fra citronen. Den skal være frisk og læskende, så man kommer tilbage efter endnu et glas, og den må virkelig ikke være for sød.

Derfor er denne hyldeblomstsaft en smule syrlig samtidig med, at den har den runde søde smag fra hyldeblomsten – og så har jeg tilføjet et lille twist i form af appelsin, som kun gør den endnu bedre. Det er ihvertfald, indtil videre, den bedste hyldeblomstsaft, jeg har smagt. Jeg har brugt flormelis til at søde med, og der er ikke nær så meget sukker i, som jeg har set i andres opskrifter.

Tip: Har du forresten nogensinde prøvet at drikke varm hyldeblomstsaft?
Bare saft og kogende vand – det smager også virkelig godt!
Find flere opskrifter på drikkevarer lige her.
Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og appelsin

Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og appelsin (cirka 2,5 liter)

  • 50 små skærme hyldeblomster
  • 2 liter kogt, let afkølet vand
  • 2 store øko appelsiner
  • 2 øko citroner
  • 100 g citronsyre
  • cirka 600 g flormelis


Så nemt er det: Det er vigtigt, at du starter med at tjekke efter dyr i blomsterne. Kom dem derefter ned i en stor gryde og drys citronsyren over. Skyl og skær appelsiner og citroner i store både eller skiver, og læg dem ned til blomsterne og hæld vandet over. Pres lidt væde ud af citrusfrugterne. Læg låg på gryden, og stil den på køl i 3 dage – men rør i den 3 gange om dagen.

Efter de tre dage skal du si saften gennem et klæde/viskestykke, men lad vær med at presse for meget på det. Rør nu flormelis i, men sørg for at smage til, så du får den sødme, du bedst kan lide. Skyl evt. flaskerne med en smule atamon (derved kan saften holde lidt længere), og hæld overskydende atamon ud. Kom hyldeblomstsaften på flaskerne og luk låget godt.

Du kan evt. komme noget af saften i en plastikflaske og smide den i fryseren, så har du også hyldeblomst til senere på året. Bare undlad at fylde flasken helt, da den da kan sprænge.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments