Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder

Sundere bounty kage

Sundere bounty kage Sundere bounty kage. I lag. Det kan altså bare aldrig smage dårligt. Jeg har længe haft lyst til at kaste mig ud i en sundere bounty kage-variant, og da jeg var sammen med min søde veninde Maria for et par uger siden, lavede vi disse kage bidder som et eksperiment. Og de blev simpelthen så gode, hvis vi selv skal sige det. De er ret nemme at lave (farligt nemme faktisk) og er raw, hvilket vil sige, at de ikke skal bages. Og så er de også glutenfrie (hvis du bruger glutenfrie havregryn), til dem der ikke kan tåle det.

Bounty kagen består af en lækker, næsten brownie-agtig bund lavet på dadler, havregryn og kakao, et saftigt kokosfyld og mørk chokolade med et lille drys havsalt, der knaser på toppen. Og vi gav hinanden et kæmpe high five. Kagen smager nemlig syndigt og godt. Du vil ikke opdage, at det er en sundere kage. Dadlerne giver en god sødme, og jeg er sikker på, at du vil kunne overbevise selv de mest skeptiske og sukkerafhængige mennesker.

Læs også andre sundere søde sager: Sød kartoffel brownie med raw ganache / Romkugler med sorte bønner / Sunde snickers bidder / Peanutbutter bounty barer / Saltede tahin karamel bidder

Sundere bounty kageSundere bounty kage Sundere bounty kage

Sundere bounty kage (10-12 stk)

  • Bund: 150 g friske dadler, uden sten
  • 100 g havregryn
  • 1/2 dl vand
  • 3 spsk god kakao
  • et nip salt
  • Kokoslag: 100 g kokosmel
  • 200 g af den tykke, faste del af kokosmælken
  • 1 spsk sødning (fx kokossirup eller honning)
  • Chokoladetopping: 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 nip salt

 

Så nemt er det: Start med at blende ingredienserne til bunden sammen og tryk det ud til en firkant på 3/4 cm tykkelse. Sæt den på køl, imens du laver kokoslaget. Rør de tre ting sammen og fordel det pænt ovenpå bunden, så kanterne bliver lige. Kom det i fryseren i 30 minutter.

Smelt chokolade sammen med kokosolie og salt over vandbad. Fordel det ovenpå den kolde kokosmasse og kom kagen i køleskabet en times tid (gerne mere), inden du skærer den ud i mindre stykker med en skarp kniv.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

6 kommentarer

  • Ejj, bliver helt lækkersulten! Jeg skal da helt klart prøve, at lave dem!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Ej hvor dejligt Pernille! De er også bare så gode.
      Jeg håber, at du kan lide dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Så fin din kage er, får helt mundvand:-)
    Og så nem, så burde jeg havde lavet en sådan til min datter i dag og ikke en frugttærte.
    Jeg vil prøve den næste weekend.
    Ønsker dig en god weekend og et smukt forår.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Tak søde Tina.
      De er virkelig også gode! Selvom frugttærte nu også lyder ret godt, må jeg sige.
      Jeg håber, at I kan lide dem her også.
      God weekend til jer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Ser god ud! Hvor langt tid tror du den kan stå i køleskabet? Kan jeg fx lave den torsdag og servere den søndag?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Maria.
      Den er så god! Det kan du sagtens ja. Den er selvfølgelig flottere på dag 1 eller 2, men den smager lige så godt et par dage efter 🙂
      Håber du kan lide den!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wok med nudler, grøntsager og cashewnødder