New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter

Retnemt pasta med blomkål, pinjekerner og cremet gorgonzola-sauce + rabatkode

pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola-sauceskaermbillede-2018-03-09-kl-22-17-09

Pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola-sauce. Jeg har glædet mig til at dele dette indlæg med jer, for jeg har nemlig indgået et nyt og ret smart samarbejde med Retnemt Måltidskasser, som jeg gerne vil fortælle jer lidt om i dag. Apropos det flotte screenshot af mig længere nede, så har du måske allerede set den instastory, jeg lavede for 2 ugers tid siden (jeg øver mig stadig lidt i at tale til kameraet aka. mig selv hæhæ), men her gav jeg en lille teaser til det.

Hvis du ikke allerede kender Retnemt, så kan jeg fortælle, at de leverer måltidskasser ud, der kan skræddersyes efter dit eller din families behov og gør hverdagen en del nemmere. Jeg er i gang med at teste deres måltidskasser i disse uger, og det kommer på et virkelig belejligt tidspunkt. Jeg har nemlig ret travlt med fuldtidspraktik, så det er så dejligt at komme hjem til en kasse, hvor alt er klar og kan laves på en halv times tid. Og så har jeg fået lov til at dele en rabatkode og en ret så lækker opskrift med jer – læs med længere nede.

 

Konceptet med Retnemt Måltidskasser

Det er egentligt super smart og nemt. Du opretter dig på deres hjemmeside og vælger hvor mange kasser, du vil have leveret hver uge, og hvor mange der skal spise med med. Det vil sige, at hvis du ved, at din mor og far eller børnenes to legekammerater kommer og spiser med onsdag, så kan du vælge, at netop den kasse skal være til 5 personer i stedet for 3. Du vælger også mellem forskellige kategorier såsom RetEksotisk, FiskeRet, RetBørnevenlig, RetØkonomisk og mange flere. Derefter fravælger du råvarer eller ingredienser, som du ikke kan lide: kød, skaldyr, koriander, hvidt brød og pasta og så videre. Og så vælger du til sidst, hvilken dag det skal leveres.

Ugen før får du en mail, hvor ser du hvilke retter, du vil få leveret. Og så kommer det, jeg synes, er bedst: Du kan beholde eller udskifte, hvis du den uge kan se, at fiskeretten er bedre end middelhavsretten. Hvis du vil se, hvordan retterne kan se ud, så kan du tjekke ugeplanen her. Og så får du leveret kasserne på samme tid med ingredienser målt op i præcise mængder, så du undgår madspild. Selve råvarerne i kasserne er virkelig god kvalitet, op til 80 % økologi, det meste lokalt og grøntsager, fisk, kød osv bliver leveret frisk hver morgen på pakkedagen.

pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola-sauce pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola-sauce


Hvilke kasser har du så valgt Anna, og hvad synes du om det?

Jamen jeg har faktisk sat kryds i alle kasser, så jeg fik et så stort udvalg som muligt. Jeg har valgt til tre personer, så der ville være nok mad til to + rester til næste dag. Jeg har fravalgt svinekød og skaldyr, da det ikke altid er mine favoritter, og så får jeg levering om søndagen, så jeg er klar til en ny uge.

I første uge fik jeg fiskedeller med pasta pesto / risotto med tomat og bacon / frisk pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola (som er den opskrift, jeg deler med jer herunder). I denne uge har jeg fået falafler med pitabrød, grønt og agurkedressing / spansk kylling med røgede mandler, kartofler og en frisk tomatsauce / kyllingespyd med ris og peanutbutterdressing. Alt har været super lækkert og friskt, og der har været rigeligt med mad. Jeg er ret vild med konceptet om, at jeg kan skræddersy mine kasser, så de passer til mig. Og at jeg kan ændre retterne, hvis det ikke lige er det, jeg har lyst til. Derudover synes jeg, at priserne er helt okay – især når de gør min hverdag så meget nemmere.

 

pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola-sauce image1


Rabatkode + Pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola

Jeg har også fået lov til at give en særlig rabat til jer, min læsere. Hvis I bruger dette link, kan I få 20 % rabat på jeres 2 første måltidskasser. Jeg kommer til at udgive endnu et indlæg om en måneds tid, når jeg er færdig med at teste, hvor jeg samler op på samarbejdet og måske holder en lille konkurrence også 😉 Retten jeg vil dele med jer i dag består af frisk pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola-sauce. Jeg har ikke altid været den største fan af blå ost, men den her sauce er mild, cremet og passer rigtig godt til den let nøddeagtige blomkål og pinjekernerne. Jeg har lavet et par justeringer mængdemæssigt (fordi jeg ikke kan lade være) og tilsat et skvis citron. Bare fordi jeg elsker citron, og fordi det giver et frisk twist til retten. Det er nem og lækker mad på 20 minutter.

pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola-sauce

Retnemt pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola-sauce (til 3-4 personer)

 • 375 g frisk pasta
 • 1/2 blomkål
 • 3 forårsløg
 • 3-4 spsk pinjekerner
 • 100 g frisk spinat
 • 120-150 g gorgonzola (afhængig af smag)
 • 3/4 dl hvidvin (dette kan undlades)
 • citronsaft
 • salt, peber og olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at skylle blomkål og brække det i små, mundrette buketter. Rens og snit forårsløgene i tynde skiver og skyl spinaten. Steg blomkål i lidt olivenolie på en middel-høj varm pande i et par minutter. Tilsæt derefter forårsløg, steg et par minutter og kom så spinat på panden, så det falder sammen.

I en gryde skal du koge pasta i saltet vand efter anvisningen på pakken. Kom hvidvin, citronsaft og gorgonzola på panden med grøntsagerne og vend det rundt, så osten smelter. Hæld vandet fra pastaen – gem 1-2 dl af kogevandet. Kom den kogte pasta på panden og vend rundt. Tilsæt gerne en smule af kogevandet og smag til med salt og peber. Drys med pinjekerner og server.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

 • Det ser virkelig lækkert ud. Har ikke prøvet måltidskasser endnu, men i længere tid overvejet det, så helt perfekt med en rabatkode. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det er dejligt at høre Tobias! Det kan bestemt anbefales 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter