Havregrød med lakrids, tørrede tranebær og mandler

Søndagskagen: Den du ved nok

Søndagskagen: Den du ved nokHar du nogensinde smagt “Den du ved nok” -kagen? Den kaldes vist også chokolade drømmekage eller gufkage, men jeg kan nu bedst lide navnet “Den du ved nok” – og den passer perfekt til en lidt grå og blæsende søndag. En perfekt klassens time kage, bradepandekage og nem at lave.

Engang imellem er det skønt med en rigtig skærekage, og det er lige, hvad dette er. En dejlig søndagskage, som bare passer perfekt til hygge og en kop the. Det er ikke fordi, at det er fancy kage på nogen måde. Det er en luftig chokoladekage med en skøn skøn skøn glasur med kokos og en mild smag af kaffe. Det er klart denne topping, der er det bedste ved kagen. I hvert fald hvis du spørger mig.

Find endnu flere opskrifter på kage lige her.

Søndagskagen: Den du ved nokSøndagskagen: Den du ved nok

“Den du ved nok” kage (til 8-10 personer)

  • kage: 140 g smør
  • 225 g sukker
  • 2 æg
  • 220 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk kakao
  • 1,75 dl kærnemælk
  • glasur: 1 spsk kakao
  • 135 g flormelis
  • 50 g kokosmel
  • 65 g smør
  • 4 spsk stærk, flydende kaffe

Så nemt er det:
Start med at smelte smørret til kagen, lad det køle lidt af og bland med kærnemælken. Bland derefter hvedemel, bagepulver og kakao i en skål. I en anden skål skal du piske æg og sukker luftigt. Si melblandingen ned til æggemassen og vend forsigtigt med en dejskraber. Rør derefter smør-mælken i.

Beklæd en springform eller en lille firkantet form på ca 22 x 22 cm med bagepapir og hæld dejen ned i. Bag kagen i ca 25 minutter ved 185 grader, tjek med en en lille pind/gaffel at kagen er bagt hele vejen igennem. Lad kagen afkøle lidt, imens du laver glasuren.

Smelt alle ingredienserne til glasuren i en gryde ved svag varme og rør godt. Hæld glasuren over den let afkølede kage. Server kagen med det samme (men den er næsten bedre efter en nat på køl).

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

13 kommentarer

  • Det ser lækkert ud!

    Måske man skulle bage sådan en i dag! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er lige før at jeg kan dufte den!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Ej, den er SÅÅÅÅ god!! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yum, ren klassiker!

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg elsker også kage! Fx Chocolate Chip Cookies. Find opskriften på min blog:

    http://majahoejgaard.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • HenrietteP

    Ej hvor sjovt, vi bager også ofte “den du ved nok” ofte hjemme hos mig, og vi kalder den det også! Har opskriften fra et gammelt husholdningsmagasin min mor engang holdte! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Henriette, det er vist også en opskrift, som de fleste familier har prøvet eller har hørt om. Den går man ikke galt i byen med 😉
      – Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lækkert!
    Hvis du vil have inspiration til andre lækre kager, så check min blog ud:

    http://majahoejgaard.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Kan man bruge skyr eller andet i stedetfor kærnemælk ? Eller en form for soya eller rismælk? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Stine.
      Jeg tror, at jeg ville bruge et produkt som fx A38 i stedet. Skyr kan du måske også bruge eller creme fraiche, men jeg tror, at soya/rismælk er for tyndt og ikke giver en svampet konsistens, som de andre ting gør 🙂
      Håber det hjælper!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havregrød med lakrids, tørrede tranebær og mandler