Sprøde Veggie-bøffer med feta

Søndagskagen: “Den du ved nok”

IMG_3690Har du nogensinde smagt “Den du ved nok” -kagen? Den kaldes vist også chokolade drømmekage eller gufkage, men jeg kan nu bedst lide navnet “Den du ved nok” – og den passer perfekt til en lidt grå og blæsende søndag 😉

Engang imellem er det skønt med en rigtig skærekage, og det er lige hvad dette er. En dejlig søndagskage, som bare passer perfekt til hygge og en kop the. Det er ikke fordi, at det er fancy kage på nogen måde – det er en luftig chokoladekage med en skøn skøn skøn glasur med bl.a. kokos og en mild smag af kaffe, som klart er det bedste ved hele kagen.

IMG_3687IMG_3696

“Den du ved nok” -kage
(til 8-10 personer)

kage: 140 g smør
225 g sukker
2 æg
220 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 spsk kakao
1,75 dl kærnemælk

glasur: 1 spsk kakao
135 g flormelis
50 g kokosmel
65 g smør
4 spsk stærk, flydende kaffe

Så nemt er det:
Start med at smelte smørret til kagen, lad det køle lidt af og bland med kærnemælken. Bland derefter hvedemel, bagepulver og kakao i en skål. I en anden skål skal du piske æg og sukker luftigt. Si melblandingen ned til æggemassen og vend forsigtigt med en dejskraber. Rør derefter smør-mælken i.

Beklæd en springform eller en lille firkantet form på ca 22 x 22 cm med bagepapir og hæld dejen ned i. Bag kagen i ca 25 minutter ved 185 grader, tjek med en en lille pind/gaffel at kagen er bagt hele vejen igennem. Lad kagen afkøle lidt, imens du laver glasuren.

Smelt alle ingredienserne til glasuren i en gryde ved svag varme og rør godt. Hæld glasuren over den let afkølede kage. Server kagen med det samme (men den er næsten bedre efter en nat på køl).

Hav en skøn søndag!

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

13 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Sprøde Veggie-bøffer med feta