Chewy chili-cookies

Banankage med chunky chokoladestykker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er altså ikke meget bedre end en dejlig, fugtig, sød banankage med store stykker chunky chokoladestykker og hakkede mandler. Jeg nød ihvertfald en god aften med the, film og et stykke dejlig banankage. Jeg har valgt at putte halv daim-chokolade halv mørk chokolade i, og de daimstykker i kagen er bare så gode, dem kan jeg kun anbefale!!

Der er ikke megen fedtstof i kagen, kun en smule smør, og faktisk heller ikke så meget sukker, hvilken gør den lidt sundere… Det kan man ihvertfald bilde sig selv ind 😉
Men hallo, nogle ekperter siger jo at chokolade er sundt? Så lad os bare tro på det.

Jeg har også forsøgt mig med en version med blåbær, som virkelig også er lækker. Her skal du bare tilføje en stor håndfuld friske blåbær sammen med chokolade og mandler.

(et godt stykke til 8 personer – 15 min + bagetid)

Du skal bruge: 
100 g sukker
2 æg
3 modne bananer 
20 gram smeltet smør
1 stor tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
Et drys salt
110 g hvedemel
50 g mandler 
100 g chokolade 

Så nemt kan det gøres: 
Start med hakke mandlerne groft. Kom dem i ovnen i 5 minutter ved 180 grader (dette kan undlades, men det smager altså bedst), lad dem køle af. Pisk sukker og æg luftigt i en skål. Mos bananerne med en gaffel og rør det ned i æggemassen sammen med det smeltede smør. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, mel og salt i dejen. Hak chokolade og mandler groft og vend det i dejen.
Kom dejen ned i en smurt form (jeg brugte en aflang rugbrødsform på 28 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Lad den køle af inden du spiser den.
 
 

God søndag, Anna

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

32 kommentarer

  • mums mums siger jeg bare!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er du sød! <3
    knus

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor stor er din rugbrødsform?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Det er en 28 cm rugbrødsform, den er ikke så stor…
    Vil meget gerne høre, hvad du synes?
    Det er en af mine yndlings lidt sundere kager 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak 🙂 glæder mig til at prøve det. Elsker bare banan-Choko kager. Har selv kun lavet det i form af muffins. Blir spændende at prøve den her opskrift. Den ser god svampet ud og ikke tør

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er så god den her opskrift! Elsker den! – især fordi den er lidt sundere, men det kan overhovedet ikke smages. Den er svampet og slet ikke tør. Glæder mig til at høre, hvad du synes? 😉
    kh Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skøn skøn opskrift 🙂 har du også en god squashkage ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg glad for du synes! Nej ikke endnu, men har tænkt mig at eksperimentere med det på et tidspunkt 😉 – tænker, at man måske godt kunne komme squash i denne, og skrue lidt ned for bananmængden

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Serverede kagen for min kæreste i dag, som ellers ikke bryder sig om banankage. Han elskede den, og sagde det var noget af det bedste jeg hidtil har serveret for ham 😀 og det er en del! Hehe. Så helt sikkert ikke sidste gang den bliver bagt 🙂 hehe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Amalie,
      hehe det er jeg virkelig glad for at høre! Den er bare go, den kage 😉
      kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] men den når absolut ikke denne til sokkeholderne! Opskriften stødte jeg på hos bloggeren Anne-Mad. En blog som jeg klart kan anbefale andre at smutte forbi, hvis de lige som mig, godt kan lide at […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Turkan yurdakul emlik

    Super nem at lave… Jeg er ikke god i en køkken, og slet ikke god til at lave kager. Men det lykkes mig denne gang 1000 tak

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums

    kan man godt bruge æbler istedet for ?
    og kan man godt bruge to bananer i stedet for tre?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Æbler i stedet for hvad? Bananer?
      Jeg har faktisk ikke lige prøvet det, men så skal du ihvertfald koge det til æblemos og lade det køle af, og så bruge det i stedet for bananmosen – lad mig gerne høre, hvordan det går! 😉
      Ja du kan godt bruge 2 bananer, hvis de er store.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

    Kan man godt lave den aftenen før og derefter opbevare den i køleskabet til servering dagen efter?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Josefine.
      Det kan du i hvert fald!
      Hvis du spørger mig, bliver den faktisk næsten kun bedre efter en nat på køl 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Josefine

      Super, tak for hurtigt svar! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • thomas

    Jeg prøver med Nutella istedet for chokolade. bare til variation. Den er super lækker.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Mums det lyder også for lækkert!
      Måske med ristede hasselnødder også? 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    De 45 min. På 185 grader er det med varmluft eller over og under varme? (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Amalie!
      Jeg bruger altid varmluft, medmindre jeg har skrevet andet – så her er det 185 grader varmluft 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Har et enkelt spørgsmål. Der står i et andet spørgsmål om det er med varmluft, svaret var ja. Hvorfor. Har lært at når man bager kager, skal man undgå varmluft for ellers bliver den tør. Vil bare hører hvorfor? Bliver den bedre, luftig?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Hej Trine. Det var faktisk et virkelig godt spørgsmål!
      Jeg har næsten altid brugt varmluft, da jeg ved, at varmen fordeles bedre i ovnen og bagningen/stegningen derfor bliver mere ensartet. Jeg har aldrig haft problemer med, at det skulle blive for tørt i modsætning til almindelig ovn.
      Jeg håber, at du kan bruge svaret 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • supergod men jeg kortede bagetiden ned til ca38 min

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Hejsa 🙂 Hvor længe kan den holde i køleskabet ( hvor mange dage inden kan jeg bage den da jeg har lidt travlt op til når dem sksl bruges)? Kan den fryses ? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Sofie 🙂
      Du kan sagtens bage den et par dage (3 dage tror jeg er okay) inden og lade den stå i køleskabet.
      Jeg har ikke prøvet at fryse den, men jeg vil anbefale dig at lade den stå på køl – den bliver nemlig ikke tør 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Jeg har erstattet det smeltede smør, med saften fra en appelsin, og revet skal fra appelsinen. Tilsatte også lidt knust kardemomme

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amanda

    Jeg er ved at lave kagen lige nu 😀 laver den til min dejligste mand kommer hjem fra arbejde

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hvor er det skønt! Bare det var mig, der kom hjem til hjemmebagt banankage 😉
      Håber I kan lide den!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chewy chili-cookies