Chewy chili-cookies

Sundere banankage med chokolade og mandler

Sundere banankage med chokolade

Denne sundere banankage er en af mine favorit kager, og så er den oven i købet sundere end mange andre kager. Jeg tror forresten, at den er blevet bagt mindst 20 gange hjemme hos mig – man går bare aldrig galt i byen med denne kage.

Banankagen er fugtig og svampet, som en god banankage skal være, og så er den fyldt med store chokoladestykker og ristede mandler. Du kunne måske også kaldet det er bananbrød. Det er slet ikke til at tro, at det faktisk er en sundere banankage, og det er blandt andet det, der gør den til en af mine favoritter.

Jeg har også forsøgt mig med en version med blåbær, som virkelig også er lækker. Her skal du bare tilføje en stor håndfuld friske blåbær sammen med chokolade og mandler. Det kunne også være revet squash og kardemomme eller hindbær og hvid chokolade.

Find endnu flere opskrifter på sundere søde sager lige her.

Sundere banankage med chokolade

Sundere banankage med chokolade (8-10 personer)

 • 100 g sukker
 • 2 æg
 • 3 modne bananer 
 • 20 gram smeltet smør
 • 1 stor tsk vaniljesukker
 • 1 tsk bagepulver
 • Et drys salt
 • 110 g hvedemel
 • 50 g mandler 
 • 100 g chokolade 
Så nemt kan det gøres: Start med hakke mandlerne groft. Kom dem i ovnen i 5 minutter ved 180 grader (dette kan undlades, men det smager altså bedst). Lad dem køle af. Pisk sukker og æg luftigt i en skål. Mos bananerne med en gaffel og rør det ned i æggemassen sammen med det smeltede smør. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, mel og salt i dejen.
Hak chokolade og mandler groft og vend det i dejen.Kom dejen ned i en smurt form (jeg brugte en aflang rugbrødsform på 28 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Lad din banankage køle af inden du spiser den.
 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

38 kommentarer

 • mums mums siger jeg bare!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du sød! <3
  knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor stor er din rugbrødsform?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Louise. Det er en 28 cm rugbrødsform, den er ikke så stor…
  Vil meget gerne høre, hvad du synes?
  Det er en af mine yndlings lidt sundere kager 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak 🙂 glæder mig til at prøve det. Elsker bare banan-Choko kager. Har selv kun lavet det i form af muffins. Blir spændende at prøve den her opskrift. Den ser god svampet ud og ikke tør

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er så god den her opskrift! Elsker den! – især fordi den er lidt sundere, men det kan overhovedet ikke smages. Den er svampet og slet ikke tør. Glæder mig til at høre, hvad du synes? 😉
  kh Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skøn skøn opskrift 🙂 har du også en god squashkage ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er jeg glad for du synes! Nej ikke endnu, men har tænkt mig at eksperimentere med det på et tidspunkt 😉 – tænker, at man måske godt kunne komme squash i denne, og skrue lidt ned for bananmængden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Serverede kagen for min kæreste i dag, som ellers ikke bryder sig om banankage. Han elskede den, og sagde det var noget af det bedste jeg hidtil har serveret for ham 😀 og det er en del! Hehe. Så helt sikkert ikke sidste gang den bliver bagt 🙂 hehe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Amalie,
   hehe det er jeg virkelig glad for at høre! Den er bare go, den kage 😉
   kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] men den når absolut ikke denne til sokkeholderne! Opskriften stødte jeg på hos bloggeren Anne-Mad. En blog som jeg klart kan anbefale andre at smutte forbi, hvis de lige som mig, godt kan lide at […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Turkan yurdakul emlik

  Super nem at lave… Jeg er ikke god i en køkken, og slet ikke god til at lave kager. Men det lykkes mig denne gang 1000 tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Det er jeg glad for at høre! Den er nemlig rimelig nem at lave 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums

  kan man godt bruge æbler istedet for ?
  og kan man godt bruge to bananer i stedet for tre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Æbler i stedet for hvad? Bananer?
   Jeg har faktisk ikke lige prøvet det, men så skal du ihvertfald koge det til æblemos og lade det køle af, og så bruge det i stedet for bananmosen – lad mig gerne høre, hvordan det går! 😉
   Ja du kan godt bruge 2 bananer, hvis de er store.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Kan man godt lave den aftenen før og derefter opbevare den i køleskabet til servering dagen efter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Josefine.
   Det kan du i hvert fald!
   Hvis du spørger mig, bliver den faktisk næsten kun bedre efter en nat på køl 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

   Super, tak for hurtigt svar! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • thomas

  Jeg prøver med Nutella istedet for chokolade. bare til variation. Den er super lækker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Mums det lyder også for lækkert!
   Måske med ristede hasselnødder også? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  De 45 min. På 185 grader er det med varmluft eller over og under varme? (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Amalie!
   Jeg bruger altid varmluft, medmindre jeg har skrevet andet – så her er det 185 grader varmluft 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Har et enkelt spørgsmål. Der står i et andet spørgsmål om det er med varmluft, svaret var ja. Hvorfor. Har lært at når man bager kager, skal man undgå varmluft for ellers bliver den tør. Vil bare hører hvorfor? Bliver den bedre, luftig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Hej Trine. Det var faktisk et virkelig godt spørgsmål!
   Jeg har næsten altid brugt varmluft, da jeg ved, at varmen fordeles bedre i ovnen og bagningen/stegningen derfor bliver mere ensartet. Jeg har aldrig haft problemer med, at det skulle blive for tørt i modsætning til almindelig ovn.
   Jeg håber, at du kan bruge svaret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • supergod men jeg kortede bagetiden ned til ca38 min

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det er jeg glad for at høre Birthe 🙂
   God dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hejsa 🙂 Hvor længe kan den holde i køleskabet ( hvor mange dage inden kan jeg bage den da jeg har lidt travlt op til når dem sksl bruges)? Kan den fryses ? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Sofie 🙂
   Du kan sagtens bage den et par dage (3 dage tror jeg er okay) inden og lade den stå i køleskabet.
   Jeg har ikke prøvet at fryse den, men jeg vil anbefale dig at lade den stå på køl – den bliver nemlig ikke tør 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg har erstattet det smeltede smør, med saften fra en appelsin, og revet skal fra appelsinen. Tilsatte også lidt knust kardemomme

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det lyder spændende! Blev det godt Heidi? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Jeg er ved at lave kagen lige nu 😀 laver den til min dejligste mand kommer hjem fra arbejde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hvor er det skønt! Bare det var mig, der kom hjem til hjemmebagt banankage 😉
   Håber I kan lide den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Huda Latif

  Jeg ville lige spørge om jeg ikke kan lad være med at sætte sukker i

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Huda.
   Jeg ville ikke undlade sukkeret, da du starter med at piske det sammen med æg, hvilket giver en luftig konsistens.
   Du kan måske prøve at halvere sukkermængden?
   Skriv endelig hvad du kaster dig ud i 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Tusind tak for en lækker opskrift!
  Den sidder bare lige i skabet! 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det er så dejligt at høre Michelle!
   Og tak fordi du lægger en kommentar 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Kan den fryses og stadig være god?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Janni.
   Det har jeg faktisk ikke prøvet – men mon ikke?
   Den kan dog sagtens holde sig en uges tid på køl 🙂
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chewy chili-cookies