Vis mig dit køleskab: Cecilie Lykke – madblogger, nybagt mor og nordmand

Vis mig dit køleskab: Cecilie Lykke - madblogger, nybagt mor og nordmand 1

Det er tid til anden del af bloggens nye føljeton: Et ‘vis mig dit køleskab’-koncept, som I heldigvis var rigtig mange, der tog godt imod sidst. Mit håb er, at disse indlæg skal give et indblik i forskellige menneskers hverdag, spisevaner og (mad)valg. Jeg elsker selv at kunne snage lidt i andre menneskers køleskabe – det er sådan lidt ‘Kender du typen’-agtigt, som jeg elsker. Jeg håber, at de kan vise, hvor mange forskellige måder, der er at leve på, prioritere sine valg af madvarer og ikke mindst inspirere.

Hvis der er nogen, du har lyst til at læse med hos i ‘Vis mig dit køleskab’ eller noget, du gerne vil have indblik i (som fx hos en madblogger som Cecilie her), så skriv endelig en kommentar nedenunder. Så skal jeg nok finde på noget godt.

Vis mig dit køleskab Cecilie Lykke

I dag skal I møde min søde veninde Cecilie, der har madbloggen Lykkesliv og er virkelig dygtig til at lave og tage billeder af mad. Jeg har faktisk lært Cecilie at kende gennem hele maduniverset, først på Yelp for nogle år siden og derefter på Instagram og til diverse events. Efterfølgende er vi blevet veninder og ses privat også, hvilket jeg er noget så glad for, for det er altid hyggeligt, når vi ses.

Hun skriver dette om sig selv: “Jeg hedder Cecilie Lykke og er 25 somre gammel. Jeg er vokset op i Sandefjord, en by i Norge og flyttede til København for at læse i 2013. Jeg læser mejeriteknologi på Københavns Universitet, og mad er en stor del af min hverdag både på studiet og hjemme – jeg elsker at lave mad! I sommer flyttede jeg fra storbyen til Hillerød med min kæreste og hund i et dejlig lille rækkehus, hvor vi har skoven som nabo – det er så hyggeligt! Jeg blev også mor til den dejligste dreng i december, så lige nu er jeg på barsel.” Læs med herunder og få indblik i Cecilies hverdag, madvaner og gode tips.

Læs også: Vis mig dit køleskab: Nina på SU

Vis mig dit køleskab: Cecilie Lykke - madblogger, nybagt mor og nordmand 1

Hvad spiser du på en helt almindelig dag?
Jeg elsker at eksperimentere med nye retter, men jeg spiser altid havregrød til morgenmad. Ellers ville en almindelig dag se sådan ud:

Morgenmad: Havregrød i blandet lidt proteinpulver, toppet med peanut butter og kanel.

Frokost: Rugbrød med røget laks og philadelphia, eller en tortillawrap med grøntsager, avokado og lidt kød.

Snack: Lidt mørk chokolade eller et stykke frugt

Aftensmad:  Panang curry med kylling, broccoli og zucchini, med ris til.

Aftenssnack: Lidt skyr, hytteost eller æble med peanut butter

Nævn 3 ting du altid har i dit køleskab:
Jeg har altid smør, mælk og ost i mit køleskab. Så kan man altid smække sammen med god omgang brownie, drikke en kop god kaffe eller smøre en hurtig ostemad 😉

Nævn 3 ting du aldrig har i dit køleskab:
Uha, den er lidt sværere. Noget jeg overhovedet ikke kan fordrage er peberrod, det kan ødelægge enhver ret for mig! Ellers tror jeg, at jeg må sige sild og rullepølse – det er to ting, jeg ikke er særlig vild med.

Du er lige blevet mor til den sødeste lille dreng, og det tænker jeg påvirker din madlavning en del. Vil du fortælle lidt om det? Har I måtte finde nogle nemme løsninger?
Det har bestemt påvirket min madlavning, specielt den første måned. Vi spiste rigtig meget toast og tacos, ting som nemt kan spises med én hånd. Jeg spiser også meget mere brød end tidligere, da det tit skal gå hurtigt med frokosten, når man har en lille. Men generelt synes jeg faktisk, at det går fint at spise både sundt og varieret, noget jeg også synes er meget vigtig ift næring til den lille.

Du er jo madblogger ligesom jeg – og en dygtig en af slagsen! Hvor finder du inspiration til din madlavning?
Tusind tak! Jeg henter næsten al min inspiration fra Instagram. Der er så mange dygtige madbloggere og instagrammere derude. Tit kan et billede af en lækker ret være nok til, at jeg går i gang med at udtænke noget, der minder om det. Jeg plejer sjældent at følge opskrifter og prøver mig gerne frem med det, jeg selv har i skabene, hvis jeg nu skulle mangle noget i opskriften.

Har du en yndlingsopskrift?
Hvis jeg skulle nævne én opskrift, så må det nok være min surdejspizza. Det tager tid, men det er virkelig det værd!

Du kommer jo oprindeligt fra Norge. Har du taget nogle (mad)traditioner med derfra?
Det har jeg bestemt. Jeg har altid Idun sukkerfri ketchup, myseost, yoghurtnødder og speltlomper med hjem fra Norge. Sidstnævnte ville jeg virkelig ønske, de solgte i Danmark, det er så lækkert! Heldigvis har jeg også lært at lave de selv.

Vis mig dit køleskab: Cecilie Lykke - madblogger, nybagt mor og nordmand 5

{En helt almindelig omgang hverdagsmad hos Cecilie: Thai Red curry med kylling – opskriften finder du lige her}

Hvad er dit største fail i køkkenet? Har du nogensinde lavet noget, der gik fuldstændig galt?
Årh, jeg har haft maaaange! Men den største er helt klart, da jeg puttede Fiberhusk i tomatsaucen til pasta kødboller for at gøre den tykkere. Det endte op at blive tomatgelé – hold op, hvor var det ulækkert!

Har du nogle guilty (mad)pleasures? 
Det tror jeg må være makrel i tomat. Jeg elsker det, og det skal helst spises med et tårn af hytteost ovenpå, nogle skiver agurk og lidt salt og peber. Mums!

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har spist?
Den er virkelig svær, men jeg fik serveret moules frites på en restaurant i Bruxelles med min familie, da jeg var 13-14 år gammel, som jeg stadig husker. Det er den bedste sovs, jeg har smagt i mit liv! Jeg har været i byen 4-5 gange siden og har aldrig fundet restauranten igen…

Hvis du kun kunne spise én ting eller ret resten af livet, hvad skulle det så være?
Det tror jeg må blive ost. Jeg er virkelig en sucker for ost i alle former, men Masdam/Jarlsberg (igen en norsk ting!) er nok min favorit.

Jeg ved også, at du træner en del. Tænker du over, hvad du spiser i forhold til din træning?
Ja jeg gør, men på en helt anden måde end tidligere. I gymnasiet var jeg hende, der gik rigtig meget op i, hvad jeg spiste, og det kunne aldrig blive ”sundt” nok. Jeg tror på et tidspunkt, jeg spiste tør kylling og broccoli tre gange daglig. Jeg spiste faktisk ikke brød, indtil jeg flyttede til Danmark! Med alderen er jeg heldigvis blevet klogere. Nu ved jeg, at en stærk og sund krop kræver masser af mad med god energi. Særlig nu hvor jeg ikke kun skal give næring til mig selv, men også til min søn som jeg ammer. Det giver altså også lidt perspektiv på tingene.

Har du nogle god råd til andre i samme situation som dig? Jeg tænker især på nybagt mor, SU og træning.
Hvis jeg skulle komme med råd som passer til alle tre, så vil jeg nok sige, at sund mad ikke behøver at være besværlig eller dyrt. Lav to skiver rugbrød med skinke og æg, skræl nogle gulerødder og drik et glas mælk til. Bum – et sundt og billigt måltid.

________________

Tak til søde Cecilie for at være med i denne omgang af “Vis mig dit køleskab”! Hvis du har lyst til at følge med i hendes univers, kan du også finde hende på Instagram ved at trykke på billedet nedenunder. Lad mig endelig høre, hvad I synes om disse indlæg. Og skriv endelig, hvis I har ønsker til temaer (som SU, vegetar eller lignende) eller bestemte personer, som I gerne vil snage i køkkenet hos ♡

Vis mig dit køleskab: Cecilie Lykke - madblogger, nybagt mor og nordmand 2
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments