Vis mig dit køleskab: Anna – grødgris og madblogger på SU

Vis mig dit køleskab: Anna - grødgris og madblogger på SU

Det er tid til femte indlæg i bloggens føljeton ‘vis mig dit køleskab’. Mit håb er, at disse indlæg kan give et indblik i forskellige menneskers hverdag, spisevaner og (mad)valg. Jeg elsker selv at kunne snage lidt i andre menneskers køleskabe – det er sådan lidt Kender du typen-agtigt (som jeg elsker). Det bliver nogle mere teksttunge indlæg, men jeg håber, at de kan vise, hvor mange forskellige måder, der er at leve på og prioritere sine valg af madvarer.

Vis mig dit køleskab Anna – grødgris og madblogger på SU

I denne omgang skal I møde en af mine søde og dygtige veninder, Anna – også kendt som Grødgrisen på Instagram. Jeg har lært Anna at kende gennem Instagram og forskellige events, hvor vi herefter er blevet gode veninder. Anna og jeg har fx lavet opskrift og billeder til vafler med marcipan og mascarpone og kold grød med karamel og kirsebær sammen. Anna deler mange lækre opskrifter på alt, hvad et godt morgenbord kan begære. Og så er hun oven i købet virkelig sød.

Anna skriver følgende om sig selv: “Jeg hedder Anna og er 22 år gammel. Jeg læser Psykologi på Syddansk Universitet i Odense, hvor jeg også bor med min kæreste Daniel. Jeg er et kæmpe madøre og elsker at spise, style, fotografere, nørde og eksperimentere med mad. Den interesse deler jeg ud af i mit lille hjørne af internettet, Grødgrisen.dk. Jeg er en person, som er smilende af sind og pjattet med at have gang i en masse projekter. Jeg elsker dog også bare at nusse rundt derhjemme i nattøj en hel dag med en dyne i sofaen og en skål chokolade.” Læs med herunder og få indblik i Annas hverdag, madvaner og gode tips til at være madblogger på SU.

Læs også tidligere “Vis mig dit køleskab”:

Vis mig dit køleskab: Anna - grødgris og madblogger på SU 1
Vis mig dit køleskab: Anna - grødgris og madblogger på SU 2

Jeg ved jo, at du spiser en masse grød, men hvad spiser du ellers på en helt almindelig dag?
Jeg er egentlig ikke specielt struktureret omkring mine madvaner. Jeg spiser tit derhjemme, da jeg er studerende og selvstændig, og ofte ikke er på universitetet mere end et par timer af gangen. Til morgenmad spiser jeg ofte grød med toppings, en bolle med smør og boysenbærmarmelade, eller kakao granola med mælk. Altid med kaffe on the side. Det er nemt, og så smager det dejligt.

Til frokost veksler det også en del, men ofte spiser jeg rester fra aftensmaden eller et stykke ristet brød og grøntsagsstænger. Gerne med hummus, avocado, æg, flødeost, skinke eller lign. på brødet. I hverdagene er det oftest mig, der laver aftensmad, og derfor er det tit, at jeg holder det lidt nemt. Pasta retter a la one pot pasta eller en hurtig-version med tomatsovs. Langtidshævet pizza, en god fyldig salat med sennepsdressing eller alt-muligt-i-en-pande kinda thairetter. Jeg kan især godt lide at lave mad på en søndag, hvor jeg har god tid, og hvor vi har en masse rester tilbage i køleskabet. Så kan jeg være kreativ med det, vi har tilbage og transformere det om til noget lækkert.

Nævn 3 ting du altid har i dit køleskab? Hvorfor?
– Surdej og smør, da jeg så godt som altid craver surdejsboller med et godt lag smør.
– Masser af grøntsager.
– Æg. Fordi de er så alsidige og nemt kan udgøre en del af min frokost eller trylles om til en kage.

Nævn 3 ting du aldrig har i dit køleskab? Hvorfor?
Kraftig ost eller gedeost… Det kan jeg bare virkelig ikke lide, selvom jeg har prøvet og prøvet. Jeg holder mig mest til feta, flødeost, parmesan, frisk mozzarella og ost som er smeltet.
– Stegemargarine, da jeg meget bedre kan lide smagen af smør eller olivenolie.
– Flødeskum på spray, fordi jeg synes, at det smager meget bedre selv at piske flødeskum af en god piskefløde.

Du er jo madblogger ligesom jeg – og en mega sej en af slagsen! Hvor finder du inspiration til din madlavning?
Ih tak. Det kan du selv være søde Anna 🙂 Jamen mest af alt finder jeg masser af god inspiration rundt omkring på internettet. Det er altid lidt tilfældigt, hvor jeg ender, når blot jeg søger lidt rundt. Men det er tit på Instagram, Pinterest eller bare på Google. Jeg er også rigtig glad for at finde inspiration i diverse kogebøger, blade og lign.

Vis mig dit køleskab: Anna - grødgris og madblogger på SU 3
Kold grød med kirsebærkompot, ingefærkaramel og mandler – en opskrift Anna og jeg lavede sammen sidste sommer (opskrift her).

Hvordan laver man den, efter din mening, bedste skål morgengrød?
Jamen egentlig er jeg mest glad for at koge min grød på havre, selvom der er mange andre spændende alternativer. Jeg synes, at grovvalsede havregryn giver den bedste konsistens, og så kan jeg bare helt vildt godt lide den afdæmpede smag, havregryn har. Jeg blander ofte lidt kerner i grøden for ekstra bid, eller laver en grødblanding, så det er nemt og hurtigt at få en mere spændende morgengrød i hverdagen.

Hvis jeg ikke har lavet en grødblanding, koger jeg som oftest min grød på 1 dl havregryn, 1 dl vand, 1 dl letmælk og et nip salt. Jeg starter med at tænde blusset på høj varme, og når grøden koger, skruer jeg ned på lav varme. Her lader jeg grøden samle sig stille og roligt og blive dejlig cremet, imens jeg rører hyppigt. Min favorit topping skifter hele tiden og ofte i takt med årstiden. Men man går altså aldrig galt i byen med hjemmelavet hasselnøddesmør eller peanutbutter, en god bærkompot eller æblemos, frisk frugt eller bær, nødder og en klat syrlig skyr.

Har du en yndlingsopskrift?
Uha, den var svær. Hvis jeg skal nævne én, så bliver det nok mine surdejsboller. Men bircher mysli med pekannøddesmør, figner og æble er viiiirkelig også lækkert!

Jeg ved, at du, ligesom jeg, er på SU. Hvordan får du det til at løbe op med at være madblogger? Tænker du over, hvad du bruger dine penge på?
Jeg tænker over, hvad jeg bruger mine penge på, men jeg er bestemt ikke den mest sparsommelige type, når de kommer til mad. Vi køber ret meget bare den mad, vi lige har lyst til, men det er sjældent dyre kødudskæringer, vin/sodavand, brød fra bageren, take away eller lign.. Så ved at bage selv og lave det meste fra bunden efter sæson så holdes vores madbudget på et fint niveau. Jeg forsøger også at tilpasse mine grødgrisen-eksperimenter lidt til ugens madplan, så vi slipper for at smide mad ud og kan nøjes med at handle enkelte gange på en uge.

Vis mig dit køleskab: Anna - grødgris og madblogger på SU 4
Vis mig dit køleskab: Anna - grødgris og madblogger på SU 5
{ En helt almindelig aftensmad hos Anna: One Pot Pasta på gefühle + spinatsalat med æble, avocado, feta, hjemmelavede brødcroutoner og en sennepsdressing }

Hvad er dit største fail i køkkenet? Har du nogensinde lavet noget, der gik fuldstændig galt?
Praktisk nok så glemmer jeg ofte sådan nogle fails, men den anden dag lavede jeg faktisk et grydebrød, som mildest talt drillede. Det endte dog med at smage godt, hvilket næsten er et mirakel, når man er på den rejse, brødet og jeg var på!

Først drillede min køkkenvægt, så dejen blev en del mere våd end normalvis. Heldigvis var den efter en tur i køleskabet enormt levende og boblende, så jeg var fortrøstningsfuld. Jeg besluttede mig (pga. den meget våde vej) at bage brødet i støbejernsgryde. Men da jeg havde lidt travlt, nåede gryden ikke at blive helt varm, så brødet endte med at sidde fast i gryden. Det resulterede i, at brødet brændte på, og jeg knækkede en palet kniv og brændte mig i forsøget på at lirke brødet ud af gryden. Brødet havde en lidt hård start på livet men med et godt lag smør og marmelade, så kunne det godt spises.

Har du nogle guilty (mad)pleasures?
P-tærter er min all time favorite. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg ELSKER dem.

Hvad er det bedste måltid, du nogensinde har spist?
Et af de bedste måltider, jeg har spist, var, da jeg var barn, og jeg blev inviteret på en lille gourmet restaurant i Nyborg. Det var SÅ lækkert, og første gang jeg smagte langtidshævet luftigt brød, som er en af mine livretter i dag. Sidenhen har jeg spist virkelig mange gode steder, men egentlig synes jeg det bedste er at opleve andre madkulturer på rejser, hvor smage overrasker. Om det så kommer fra et gadekøkken eller en fin restaurant.

Spiser du/I anderledes end for 5 år siden og hvorfor?
Jeg spiser meget anderledes, end jeg gjorde for 5 år siden. Dengang spiste jeg meget restriktivt. Der var mange fødevarer, jeg holdt mig fra at spise, fordi jeg kategoriserede dem som værende ”usunde”. I dag har jeg et meget mere afslappet forhold til mad. Jeg spiser ikke længere efter et klokkeslæt og ud fra en masse regler, men når jeg er sulten, eller når jeg har lyst. Jeg spiser varieret, spiser masser af mad og spiser en bolle med smør på daglig basis.

Hvis du kun kunne spise én ting eller ret resten af livet, hvad skulle det så være?
Surdejsboller med smør. Og p-tærter. Og grød med topping.


Tak til søde Anna for at være med i denne omgang af “Vis mig dit køleskab”: madblogger på SU! Hvis du har lyst til at følge med i hendes lækre morgenmadsunivers, kan du finde hende på Instagram ved at trykke på billedet nedenunder. Og skriv endelig, hvis du har ønsker til temaer eller bestemte personer, du gerne vil snage i køkkenet hos ♡

Vis mig dit køleskab: Anna - grødgris og madblogger på SU 6
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments