Vegetarisk karry med kikærter og søde kartofler

Vegetarisk karry med kikærter og søde kartofler

Jeg er fan af indisk mad og endnu større fan af både søde kartofler og kikærter, så jeg var helt sikker på, allerede inden jeg gik igang med denne ret, at jeg også ville elske den. En vegetarisk karry med kikærter og søde kartofler. Og masser af smag. Ingredienslisten er måske lidt længere end normalt pga. krydderierne, men jeg er ret sikker på, at du har meget i skabet eller skuffen i forvejen. Er du også vild med indisk, kan du allerede finde en del indiske opskrifter på bloggen.

Opskrift på vegetarisk karry

Denne vegetarisk karry er fyldt med gode sager. Udover de søde kartofler og kikærter er der også squash, kokosmælk, tomater og spinat, og så er den godt krydret med ingefær, chili og masser af krydderier. Saucen er dejlig cremet og har en dyb, varm, indisk-inspireret smag – hvis du ønsker en stærkere curry, kan du sagtens tilføje chiliflager eller lignende.

Hvis du spørger mig, mangler denne curry ikke kød pga. de søde kartofler og kikærter, men hvis du selv er en kødelsker (eller der måske er en anden i huset, der er), så kan du uden problemer tilføje kylling. Bare skær det i tern og brun dem af på en pande, før du lader dem simre med i saucen. Server din curry som den er eller med ris/(naan)brød som tilbehør.

Vegetarisk karry med kikærter og søde kartofler
Vegetarisk curry med kikærter og søde kartofler

Vegetarisk karry med kikærter og søde kartofler

En vegetar karryret med masser af smag og grøntsager. Nem og lækker aftensmad til i hvert fald 4 personer.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stykke ingefær (tommelfingerstørrelse)
  • 1 chili
  • 1 dåse tomatpure
  • spsk karry (mild)
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 500 g søde kartofler
  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 5 dl grøntsagsfond (eller kogende vand rørt med bouillonterninger)
  • 1 squash
  • 75 g frisk spinat
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Hak løg, hvidløg, chili og ingefær fint og svits det i en gryde med et par spsk olivenolie, til løgene er bløde.
  • Tilsæt karry, kanel, spidskommen og garam masala og ‘rist’ det med et minuts tid, inden du tilsætter tomatpure og rister det med i et minut.
  • Skræl de søde kartofler, skær dem i mundrette tern og kom dem i gryden sammen med hakkede tomater, fond og kokosmælk.
  • Lad din curry simre under låg i 20 minutter.
  • Efter de 20 minutter: skær squash i tern og kom dem i gryden sammen med kikærter og godt med salt og peber.
  • Lad det simre videre, til kartoflerne er møre. Smag evt til med mere salt.
  • Skyl spinat og vend det i gryden 2 minutter før servering.
  • Server din karry som den er eller med ris/brød og gerne en klat yoghurt på toppen.
Del med nogen du holder af
5 from 3 votes (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments