Jeg er blevet fuldstændig vild med halloumi! Og har spist det rigtig meget på det sidste. Næsten altid stegt gyldent og toppet på avocadomadder, salater eller i en vegetarisk curry som her. Jeg fik det sågar på french toast den anden dag på en cafe. Med rabarberkompot. YUM. Hvis du ikke allerede har prøvet halloumi, er det bare om at komme i gang. En fast, let saltet og meget mild ost. Ja den smager faktisk ikke af ost – den kan mere sammenlignes med smagen af en mozzarella, synes jeg. Jeg elsker det fx i en omgang nudler med halloumi og peanutbutterdressing eller i en vandmelonsalat med mynte.
Vegetarisk curry som nem og sund aftensmad
I dag får du opskriften på en vegetarisk curry med stegt, gyldenbrun halloumi og ovnristede blomkål. Sidstnævnt er også en favorit. De får nemlig en helt special ristet, nøddeagtig smag efter en tur i ovnen. Det er guf. Selve saucen i karry-retten er smagsfuld men rimelig mild. Ingredienslisten er lidt længere end normalt, men det er heldigvis basisråvarer, du formentligt har i forvejen.
Hvis du er til spicy curry så tilsæt endelig lidt ekstra krydderier og måske et nip chili. Og hvis du er til kød, kan du sagtens stege tern af kyllingebryst ved siden af og vende i til sidst sammen med blomkål og halloumi. Server med ris og gem resterne (hvis nogen). Det smager nemlig ekstra godt dagen efter.
Vegetarisk curry med halloumi og ovnristet blomkål
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 cm ingefær
- 1 spsk karry
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk kanel
- 1 tsk stødt koriander (kan undlades)
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 2½ dl grøntsagsfond (du kan også bruge bouillonterninger rørt ud i vand)
- 1 blomkål
- 200 g halloumi (du kan også bruge paneer eller grillost)
- limesaft
- olivenolie
Til servering
- ris
- koriander
Fremgangsmåde
- Bræk eller skær blomkål i små mundrette bidder.
- Kom dem på en bageplade med bagepapir, vend med en god spsk olivenolie og bag dem i ovnen ved 175 grader i en halv times tid.
- Sæt også ris over, hvis du serverer det til.
- Skræl imens løg og hvidløg og hak begge fint.
- Rist det i en gryde med en spsk olivenolie, karry, spidskommen, kanel og stødte koriander. Lad det riste af et par minutter, til løgene er bløde.
- Riv ingefær fint og kom det i, rør rundt.
- Kom nu bouillonvand, kokosmælk og dåsetomater i og lad det simre ved lav varme.
- Skær halloumi i små stykker på 0,5 cm tykkelse og steg dem på en varm pande 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
- Vend de ovnristede blomkål i karrysaucen og smag til med limesaft og salt.
- Vend til sidst stegt halloumi i og server med ris og evt friske koriander.