Okay. Vi kender den nok begge to. Den klassiske (og altid lækre) vandmelonsalat med feta. Meeeeen i dag vil jeg præsentere dig for dens lidt mere eksotiske og en smule mere eksperimenterende søster: Vandmelonsalat med halloumi ost. Hun er værd at stifte bekendtskab med, vil jeg sige. Ideen fik jeg faktisk af en af jer søde læsere, der ønskede en opskrift på vandmelonsalat med halloumi. Denne opskrift er derfor dedikeret til dig derude ♡
Vandmelonsalat med halloumi – en opgradering fra feta
Det er faktisk en super simpel og meget nem opskrift. Frisk, saftig og sød vandmelon vendt med lime, sprødstegt salt halloumi ost, ristede græskarkerner og frisk mynte. Det kan aldrig gå galt. Hvis du ikke har smagt halloumi før, kan jeg fortælle dig, at det er en fast, salt og mild ost, der er perfekt til stegning. Den minder jo meget om den klassiske vandmelonsalat med feta, men jeg vil alligevel sige, at den lige er blevet opgraderet. Server fx din vandmelonsalat til hjemmelavede falafler og en hjemmelavet hummus.
Mellemøstlig menu med vandmelonsalat, stegt blomkål, pandebrød og hummus
Jeg serverede salaten for nyligt, da jeg havde inviteret nogle søde piger over til mad, vin og brætspil. Til vandmelonsalaten var der også pandebrød, en ny variant af hummus med artiskokker og pinjekerner og bagt blomkål med karry, parmesan, persille og citronskal a la denne. Det er slet ikke en dårlig gæstemenu, hvis du skulle bruge inspiration til næste gang, du får gæster på besøg.
Vandmelonsalat med halloumi og mynte
Ingredienser
- 1/2 vandmelon (stor )
- 1 lime (du kan også bruge saften fra 1/2 citron)
- 200 g halloumi (eller grillost)
- 1/2 dl græskarkerner
- 1 håndfuld frisk mynte
- salt
- olivenolie
Køkkenudstyr
- Pande
Fremgangsmåde
- Rist græskarkerner med lidt salt på en pande.
- Skær halloumi i mindre stykker og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie, så de bliver gyldne på begge sider. Lad dem køle af på en tallerken.
- Skær skrællen af vandmelon og skær melonen i små tern.
- Kom vandmelon op i en skål og vend med limesaft.
- Hak mynte groft og vend det i sammen med ristede græskarkerner og stegt halloumi.