Denne tunsalat med hytteost, sprøde æbletern og frisk persille ovenpå en skive ristet rugbrød kan virkelig peppe en ellers lidt kedelig rugbrødsmad ret meget op. Det er ikke så tit, at jeg spiser dåsetun, og det er egentlig synd, for det er jo meget anvendeligt og kan bruges til mange ting. Og så er det super sundt og meget nemt. Der er dog én anden tunopskrift på bloggen, og det er sprøde tundeller med gulerødder, persille og sesam.
Opskrift på tunsalat med hytteost
Det tager vitterligt kun 3 minutter at røre denne tunsalat sammen, og så har du et lækkert og fedtfattigt pålæg til din rugbrødsmad eller sandwich. Kombinationen af den salte tun sammen med de søde, saftige æbler fungerer så godt! Derudover er der både hytteost, frisk persille, godt med citronsaft og en smule sennep i. Men du kan sådan set krydre den og tilsætte andre ingredienser, som du vil. Du kan også vende tunsalaten med et par håndfulde frisk spinat, og så har du en god salat til din frokost. Er du vild med denne tunsalat, så bør du også prøve min varmrøget laksesalat.
Tunsalat med hytteost, æble og persille
Ingredienser
- 1 dåse tun
- 2 spsk hytteost
- ½ æble
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 tsk dijonsennep
- citronsaft
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær æblet i små tern og hak persille groft.
- Dræn tun fra dåsen og rør det sammen med hytteost, æbletern, grofthakket persille og sennep og smag til med citronsaft og friskkværnet peber.
- Spis det på et stykke (ristet) rugbrød, i en sandwich eller lav en stor portion, så du har til flere dage.