En lækker, let spicy thaisuppe med kylling, nudler, masser af friske grøntsager og et touch af Asien. Jeg sidder jo nok lige nu dernede et sted, formentligt i Vietnam og spiser forhåbentlig masser af lækker mad. Du kan jo følge med på Instagram, hvis du har lyst? Men inden jeg tog afsted, måtte jeg jo lige tage forskud på lækkerierne og gøre mig klar til al den asiatiske mad. Er du også vild med asiatisk mad, så kan du finde en masse asiatiske opskrifter på bloggen.
Opskrift på thaisuppe med kylling
Thaisuppen er super nem at lave, og den er fyldt med kokosmælk og ingefær, masser af friske grøntsager, kylling, nudler og saltede peanuts på toppen. Koriander ville helt klart være bedst, og den skarpe seer kan nok se, at jeg har brugt persille – men jeg var simpelthen løbet tør og måtte ty til det næstbedste. Nogle gange må man bruge, hvad man har i skabet. Thaisuppen er ikke meget stærkt, og du kan sagtens smage til og tilføje efter din smag. Tilføj også gerne de grøntsager du har i køleskabet (og undgå madspil – juubii!) eller lav en vegetarisk version uden kylling. Der er mange muligheder, og jeg er sikker på, at det ikke kan være dårligt.
Thaisuppe med kylling, nudler og grøntsager
Ingredienser
- 600 g kyllingebryster
- 2 tsk rød karrypasta (min er ret stærk, så brug efter styrke)
- 2 spsk karry
- 8 dl hønsefond (evt et par dl mere, hvis du vil have mere suppe)
- 4 dl kokosmælk
- 160 g gulerødder
- 130 g sukkerærter
- 8 asparges
- 4 forårsløg
- 4 cm ingefær (finthakket)
- 225 g nudler (gerne brede risnudler)
- 1 lime
- olie (gerne sesamolie)
- 2 spsk fishsauce
- salt og peber
Toppingforslag
- friske koriander
- peanuts
Noter
Køkkenudstyr
- Gryde
Fremgangsmåde
- Skær kylling i tern og steg det i en varm gryde med et par spsk (sesam)olie, karrypasta, karry, ingefær og fishsauce, til kyllingen er brunet af.
- Tilsæt bouillon, kokosmælk og limesaft og få det op at koge. Smag til med salt og peber.
- Skær gulerødder, forårsløg, asparges og sukkerærter i aflange stave.
- Kom forårsløg i gryden sammen med nudlerne og lad det koge i 5-6 minutter.
- Efter 2 minutter skal du tilsætte gulerødder og i de sidste 2 minutter asparges og sukkerærter.
- Varm det hele godt igennem og server med friske koriander og peanuts til toppen.