Jeg har lavet en del tærter på det sidste (ja jeg er muligvis Danmarks måske største tærte-fan) og har eksperimenteret en del med nye versioner – som fx denne tærte med kylling. Du finder allerede en del tærteopskrifter herinde. Jeg er simpelthen så vild med dem – altså tærter generelt. De kan fyldes med lige præcis det, du har i køleskabet eller har aller mest lyst til. Og så er det faktisk slet ikke så besværligt at lave en tærtedej, som man kunne tro. Jeg laver ofte en sundere, grov tærtedej uden smør men med en smule olie og yoghurt eller et æg i stedet. Det giver en grovere, sprødere og fedtfattig tærtebund.
Tærte med kylling og broccoli
Denne tærte med kylling er en grov tærte med inspiration fra Asien med soya og ingefær. Resten af tærten er ikke så asiatisk, men krydringen er. Jeg havde et par kyllingebryster og broccoli, der snart skulle bruges. Kyllingen er skåret i tern og stegt med ingefær og soya, og så er det fyldt på den grove tærtebund med dampede broccolibuketter og smuldret feta. Perfekt med en grøn salat, på madpakken dagen efter og så er den også fryservenlig.
Er du vild med tærte, skal du også prøve min tærte med laks og spinat.
Tærte med kylling, broccoli og feta
Ingredienser
- 1 tærtedej
- 1 broccoli
- 2 kyllingebryster
- 3 cm ingefær
- 2 spsk soya
- 3 æg
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 dl mælk
- 100 g feta
- salt og peber
Køkkenudstyr
- Tærteform
Fremgangsmåde
- Lav tærtedejen ved at følge fremgangsmåden via linket.
- Smør en stor tærteform eller en lille ildfast form med en smule olie.
- Brug dine hænder til at presse tærtedejen ud i formen og lidt op ad kanterne. Dejen er ret rustik, så du skal bruge fingrene lidt.
- Forbag tærtebunden ved 180 grader i cirka 10 minutter.
- Skær imens broccoli ud i mundrette buketter.
- Kog dem i saltet vand i 3-4 minutter og hæld vandet fra.
- Skær kyllingen i mundrette tern og hak ingefær fint.
- Svits begge dele på en pande ved middel-høj varme i lidt olie, til kyllingen er brunet af på alle sider. Det tager et par minutter.
- Tilsæt soya og tag panden af varmen.
- Pisk æg, mælk, yoghurt og et pænt drys salt og peber sammen i en skål.
- Fordel broccoli og kylling på den forbagte tærtebund.
- Smuldr feta på toppen og hæld æggeblandingen over.
- Bag tærten ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter, til æggemassen har sat sig.