Grov tærte med hokkaido græskar, løg og feta. Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen. Jeg er VILD med tærter! Det er perfekt tøm-køleskabet-mad, og så er der altså nok til 4 x aftensmad/frokost i sådan en tærte, hvis man serverer en salat til. Det er smart. Især når man pt. bor alene og nogle dage arbejder sent, så er det skønt at kunne tage et stykke tærte med hokkaido op af fryseren og lave lidt grønt til. Tærten kan nemlig sagtens fryses, og den er også super til at have med på madpakken. Hvad er dit yndlingsfyld i tærter?
Opskrift på tærte med græskar
Denne tærte med græskar er en rigtig efterårsversion lavet på en grov bund og fyldt med hokkaido græskar (min yndlings yndlings yndlings grøntsag på denne tid af året), nærmest karamelliserede bløde løg, timian og feta. Løgene får en næsten ristet og intens smag, der passer super godt til den sprøde bund, det søde græskar, salte feta og det krydrede fra timian. Er du også vild med tærter? Så kan du finde mange flere opskrifter på tærte.
Sund vegetarisk tærte
Denne tærte med græskar er en skøn vegetarisk tærte, hvor du ikke savner kødet. Kombinationen af det søde græskar, bløde løg, salte feta og sprøde bund er så god. Den er perfekt til aftensmad med en simpel grøn salat til eller på madpakken til frokost dagen efter. Du kan også fryse tærten ned i mindre stykker og tage den op, når det skal gå hurtigt.
Tærte med græskar, løg og feta
Ingredienser
- 1 stk tærtedej
- 400 g græskar (hokkaido eller butternut, fri for kerner)
- 4 løg (store )
- 3 æg
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 dl mælk
- 2 spsk frisk timian
- 80 g feta
- salt og peber
- olivenolie
Køkkenudstyr
- Tærteform
Fremgangsmåde
- Skyl græskar (der er skrabet fri for kerner) og skær det i små tern.
- Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med 2 spsk olivenolie og timian.
- Bag ved 180 grader i 20 minutter.
- Skræl imens løg, halver dem og skær dem i tynde både.
- Steg dem på en middelvarm pande med 1 spsk olivenolie, lidt salt og peber i 15 minutters tid, til de er blevet bløde og lidt brune.
- Lav tærtedejen som beskrevet via linket. Smør eller spray en tærteform og tryk så dejen ud i tærteformen og op ad kanterne.
- Forbag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter – gerne sammen med græskar.
- Pisk æg, creme fraiche, mælk og et drys salt + peber i en skål.
- Fordel hokkaidotern og løg på den forbagte bund.
- Smuldr feta ovenpå, drys med evt. med lidt ekstra timian og hæld æggemassen over.
- Bag tærten ved 180 grader i cirka 30-35 minutter – skru evt lidt ned undervejs eller kom staniol over tærten, hvis den bliver for mørk på toppen.