Nougat i bananbrød? Det er måske ikke noget, du har hørt om før. Men jeg kan fortælle dig én ting: prøv det! Sådan et stykke svampet bananbrød med nougat – store stykker mørk nougat. YUM. Jeg har faktisk ikke altid været særlig vild med nougat. Hvorfor, kan jeg ikke svare dig på. Chokolade, hasselnødder og sukker sammen. Det kan jo ikke være dårligt. Men det er først her det sidste års tid, at jeg er blevet fan.
Bananbrød med nougat – luksus bananbrød
Efter julen i år, inden udveksling og lidt som et januarforsæt gav jeg mig selv en udfordring. Ryd op i skabe, skuffer, fryser og køleskab. Stop spild af mad kan man vel også kalde det. Godt for budgettet. Godt til at sætte gang i kreativiteten. Og derfor lavede jeg en liste med alle de ting, jeg havde i skabe og skuffer. Én af de ting var rester af nougat fra julen. Sådan en god mørk kvali en, der smager som en kombi af nougat og mørk chokolade. Og så havde jeg et par modne bananer også. Det skreg jo på et bananbrød med nougat. Jeg har MANGE gange lavet mit lidt sundere bananbrød med chokolade, men nu var det på tide med en ny version.
Lækkert og svampet bananbrød – nem basis opskrift
Jeg havde faktisk ikke planlagt at tage billeder og lægge opskriften op, men da det blev så lækkert – kombinationen af et fugtigt, svampet og sødt bananbrød med mørk nougat. Det er GODT. Og pænt. Og alt for nemt at lave. Opskriften kan du sagtens bruge som basis og skifte nougat ud med det, du har i skabene. Nødder, tørrede frugter, chokolade og meget mere. Og toppe med peanutbutter, smør eller spise dit bananbrød med nougat, som det er. Jeg smurte det med hjemmelavet tahin. Du kan også lave opskriften i en lille springform, hvis du er mere til banankage end bananbrød.
Bananbrød med nougat
Ingredienser
- 120 g sukker
- 3 æg
- 1/2 tsk vaniljepulver ( eller korn fra 1 vaniljestang)
- 80 g smør
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 3 modne bananer (mellemstørrelse)
- 150 g nougat (jeg bruger mørk nougat. Du kan bruge almindelig nougat eller udskifte halvdelen med mørk chokolade)
Køkkenudstyr
- Brødform
- Elpisker
Fremgangsmåde
- Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps.
- Smelt imens smørret, lad det køle lidt af og pisk det langsomt i æggesnapsen.
- Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, til al mel er blandet godt ind i dejen.
- Mos bananerne med en gaffel og vend også disse i dejen.
- Hak nougat i små tern og vend dem i dejen.
- Beklæd en lille springform eller rugbrødsform med bagepapir, hæld dejen i og giv den cirka 30 minutter ved 175 grader varmluft. Når du stikker en lille nål i, skal den komme op ren/uden dej på.
- Lad kagen køle af. Jeg kan faktisk bedst lide den helt kold fra køleskab men server den, som du bedst kan lide den. Lun med smeltet nougat eller kold med hård nougat.