Jeg har spist lidt for mange af de her cookies med nøddesmør på det seneste. Og jeg fortæller mig selv, at fordi de er lidt sundere, kun består af 5 simple ingredienser og kan laves på ingen tid, så er det helt okay. Men jeg vil bare lige advare dig, fordi de er vanedannende sådan at have liggende.
Opskrift på cookies med nøddesmør – kun 5 ingredienser
De her cookies med nøddesmør er så nemme at lave. Du skal kun bruge 5 ingredienser: dadler, nøddesmør, bagepulver, chokolade og salt. Jeg bruger mandelsmør, men du kan også bruge peanutbutter, hasselnøddesmør, tahin eller hvad du nu har derhjemme. Chokoladen kan undlades, hvis du bare vil have dem helt simple. De er endda faktisk både veganske (hvis du bruger vegansk chokolade), glutenfrie og laktosefrie. Og uden tilsat sukker.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min opskrift på fyldte dadler med mandelsmør og chokolade og müslibar med tahin og chokolade.
Sundere småkager med dadler
Jeg elsker at bruge dadler i småkager. Ikke alene er det en naturlig sødme, og det betyder, at du ikke behøver tilsætte sukker. Dadler giver også en virkelig skøn, nærmest sej konsistens. Måske du også ville kunne bruge tørrede figner – de saftige af slagsen eller abrikoser.
Chewy cookies med mandelsmør og chokolade
De her cookies med nøddesmør er som sagt så nemme at lave. De tager måske 15 minutter fra start til lune cookies. De er sprøde i kanten og seje i midten. De er ultra nøddeagtige i smagen, søde fra dadlerne og har en god bitterhed fra den mørke chokolade. Og så med et drys salt på toppen, så bliver det ikke bedre. Du kan smage dem til med kanel, citronskal, vanilje eller andet, hvis du har lyst.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Sundere cookies med nøddesmør
Ingredienser
- 6 dadler (medjool (store og saftige))
- 1 dl mandelsmør (eller peanutbutter, hasselnøddesmør, tahin)
- ⅓ tsk bagepulver
- 50 g mørk chokolade
- flagesalat
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
- Fjern stenene fra dadler. Kom dem i en foodprocessor/minihakker med mandelsmør, bagepulver og et nip salt.
- Blend. Tilføj 2-4 spsk vand undervejs, til dejen hænger sammen og kan blendes til en ensartet masse.
- Kom bagepapir på en bageplade. Rul dejen til 8 små kugler og placer på bagepladen.
- Gik hver kugle et lille tryk med våde fingre. Gik dem to tryk med en gaffel, så du laver et "gitter"-mønster på toppen.
- Bag dine cookies i 7-9 minutter. De skal lige netop få farve og ikke blive for mørke.
- Lad dem køle helt af.
- Smelt chokolade over vandbad. Pynt dine cookies med chokolade på toppen eller dyp dem i chokoladen. Det er op til dig. Drys med lidt flagesalt.
- Spis samme dag eller opbevar resten i en lufttæt beholder. Jeg opbevarer dem på køl.