Ja du læste rigtigt – sunde snickers kan du faktisk lave selv. Hver gang jeg for tiden spørger min familie om, hvilke lækkerier der skal laves i weekenden, så kan det kun være en succes, når de nævner disse sunde snickers. Min far siger endda, “jeg vil gerne have mine yndlings. De der med peanuts og dadler”, og det betyder en del, når det kommer fra en som ham, der altid har troet, at ‘sundere’ ikke kunne rime på ‘bedre’. Det har jeg så overbevist ham om, at det kan det altså godt. Jeg kan uden tvivl sige, at disse hjemmelavede, sunde snickers bidder smager meget bedre end de snickers, du kan købe. Det synes jeg i hvert fald.
Opskrift på sunde snickers
Mine snickers består af 3 lag. En bund lavet af dadler, ristede mandler og kakao. Oven på er der smurt en dadelkaramel, drysset med saltede, ristede peanuts og et sprødt lag mørk chokolade på toppen. Og så har jeg lige drysset med frysetørrede hindbær – mest for synets skyld men også fordi, at de giver et lille syrligt twist. Sunde snickers er en perfekt kombination af søde dadler, ristede nødder, saltede peanuts og bitter, mørk og knasende chokolade. De er aller bedst skåret ud i mindre bidder og serveret til en kop the eller kaffe. Jeg håber, at I vil kunne lide dem lige så meget som jeg – god fornøjelse!
Tip: jeg køber mine dadler i sådan en firkantet æske, ‘juicy dates’ hedder de, og det er vigtigt, at du bruger friske dadler og ikke tørrede i denne opskrift. Er du vild med disse, så skal du også prøve mine saltede tahin karamel barer.
Sunde snickers
Ingredienser
Bund
- 175 g friske dadler (juicy, vægt uden sten)
- 140 g mandler
- 2 spsk kakao
- 1 øko citron (skallen)
Topping
- 150 g friske dadler (juicy, vægt uden sten)
- 1 tsk kokosolie
- 3 spsk vand
- 1 håndfuld peanuts (saltede ristede)
- 100 g mørk chokolade
- evt. frysetørrede hindbær
Køkkenudstyr
- Blender
Fremgangsmåde
- Lav bunden ved at riste mandlerne i ovnen i 8-10 minutter ved 175 grader.
- Lad dem køle lidt af og blend dem herefter i en foodprocessor eller blender, til det er fint hakket.
- Blend dadler (uden sten), kakao og fintrevet citronskal sammen med mandlerne og tilsæt evt en spsk citronsaft, til du har en sammenhængende dadelmasse.
- Tryk det ud til en bund i en lille form beklædt med bagepapir.
- Lav karamellen til toppingen ved at blende dadler (uden sten) sammen med kokosolie og vand og fordel det oven på bunden.
- Stil det på køl, imens du smelter chokolade over vandbad.
- Drys peanuts oven på karamellen, tryk dem lidt ned og hæld smeltet mørk chokolade over.
- Drys gerne med frysetørrede hindbær og stil på køl, indtil chokoladen er stivnet.
- Skær dem ud i mindre bidder – chokoladen kan nemt knække, men hvis du lader varmt vand løbe over kniven og tørrer den af, så skærer den nemmere igennem.
- Opbevar på køl i en boks.