
Wow, you are in for a treat with this one! Sunde ferrero rocher – eller sundere om du vil, og hvordan du nu ser på det. Jeg er altid på jagt efter nye opskrifter på sundere snacks, gerne med nødder og chokolade, og denne gang også med bønner hvilket næsten er endnu bedre. Og jeg lover dog, at ingen vil fornemme bønner, når de spiser dem, og måske du endda kan narre de fleste fra at tro, at de er sundere.
Opskrift på sunde ferrero rocher
Jeg har altid haft en svaghed for ferrero rocher. Chokoladetrøffel, ristede hasselnødder og chokolade. En ristet hasselnød i midten, trøffelmassen rundt om og så at lag af chokolade med hasselnødder i, og det var præcis, hvad jeg gik efter i denne opskrift. Bare uden sukker (kun en spsk honning), fløde, smør eller andet. Det er der nu ikke noget galt med, men jeg ønskede mig en snack, jeg kunne spise med god samvittighed i hverdagene også.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve sunde chokolademuffins, snickerskugler med dadler, romkugler med sorte bønner eller dadelkugler med chokoladeovertræk.


Sundere trøfler med bønner – helt uden du kan smage det
Konsistensen på disse sunde ferrero rocher er som en klassisk chokoladetrøffel. Den smelter på tungen, og den smager intens af chokolade og ristede hasselnødder. Og så er der bønner i. Jeg har brugt kidney bønner, men det kunne også være sorte bønner eller sikkert også hvide bønner. Man kunne sikkert også eksperimentere med lidt flere bønner, hvis man vil. Hvis du vil bruge hele dåsen af bønnerne, så kan du lave ca. halvanden portion, og ellers kan du smide bønneresterne i en salat, suppe eller gryderet.
Sund snack med chokolade og hasselnødder. Glutenfri, laktosefri og evt. vegansk
Hvordan laver du så disse sunde ferrero rocher? Du rister hasselnødder og blender dem til hasselnøddesmør. Det blendes så med bønner, smeltet mørk chokolade, en smule honning og et nip salt, rulles til kugler (evt. med en hel hasselnød i midten) og så dyppet i mørk chokolade med finthakkede hasselnødder i. Jeg drysser med lidt flagesalt, fordi det salte er så gode til det søde.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!

Sunde ferrero rocher
Ingredienser
Trøffelmasse
- 200 g hasselnødder
- 125 g mørk chokolade
- 175 g bønner (fx kidney eller sorte bønner, drænet og skyllet)
- 1 spsk honning
- 1 nip flagesalt
Overtræk
- 75 g mørk chokolade
- 1 tsk kokosolie
Noter
Køkkenudstyr
- 1 Minihakker eller foodprocessor
Fremgangsmåde
- Start med at riste hasselnødder i ovnen i 10 minutters tid ved 175 grader varmluft, til de er gyldne.
- Lad dem køle af et par minutter og nulr så skallen af dem med fingrene.
- Tag ¼ af hasselnødderne fra og kom resten i en minihakker/foodprocessor med stærk motor.
- Blend hasselnødderne til hasselnøddesmør, mens de stadig er lune. Det tager nok 5 minutters tid, skub evt massen lidt ned undervejs, til du har en flydende hasselnøddesmør.
- Smelt den mørke chokolade til trøffelmassen over vandbad og kom det ned til hasselnøddesmørret sammen med bønner, honning og salt. Blend til en ensartet masse.
- Kom massen på frys i 30-60 minutter, til du nemt kan rulle til runde kugler.
- Tag ca en god tsk masse, pak det rundt om en hel hasselnød og rul rund. Fortsæt med hele massen.
- Stil kuglerne på frys, mens du smelter den resterende mørke chokolade over vandbad.
- Hak de resterende hasselnødder fint og vend dem i den smeltede chokolade.
- Dyp/rul kuglerne i chokolade og sæt dem på en tallerken, evt med bagepapir på.
- Drys evt. med flagesalt og lad dem sætte sig på køl eller frys.
Hjemmelavet ferrero rocher
Selvom dette er en opskrift på sunde ferrero rocher, så vil jeg altså vove at påstå, at de smager endnu bedre end klassikeren. Helt ærligt, de smager helt vildt godt. Af ristede hasselnødder og mørk chokolade. De er rimelig farlige at have på lager, men jeg kan godt lide at lave en stor portion og have dem klar på frys til en aftendessert. De fungerer nemlig også fint direkte fra frys eller til en varm kop tene.
