En sundere version af ferrero rocher med hasselnødder, chokolade og bønner. Du får den lækreste trøffelagtige konsistens, og ingen vil gætte, at de er lavet med bønner, og de færreste vil gætte, at de er sundere. Opskriften giver ca 15 stk.
5 fra 1 stemme
Servings: 15stk
Forberedelse30 minuttermin
Frysetid45 minuttermin
I alt1 timet15 minuttermin
Ingredienser
Trøffelmasse
200ghasselnødder
125gmørk chokolade
175gbønner(fx kidney eller sorte bønner, drænet og skyllet)
1spskhonning
1nipflagesalt
Overtræk
75gmørk chokolade
1tskkokosolie
Noter
Du kan opbevare dem både på frys eller på køl. På frys holder de sig længere, hvis du vil lave en stor portion, og konsistensen er også lækker direkte derfra.
Køkkenudstyr
1 Minihakker eller foodprocessor
Fremgangsmåde
Start med at riste hasselnødder i ovnen i 10 minutters tid ved 175 grader varmluft, til de er gyldne.
Lad dem køle af et par minutter og nulr så skallen af dem med fingrene.
Tag ¼ af hasselnødderne fra og kom resten i en minihakker/foodprocessor med stærk motor.
Blend hasselnødderne til hasselnøddesmør, mens de stadig er lune. Det tager nok 5 minutters tid, skub evt massen lidt ned undervejs, til du har en flydende hasselnøddesmør.
Smelt den mørke chokolade til trøffelmassen over vandbad og kom det ned til hasselnøddesmørret sammen med bønner, honning og salt. Blend til en ensartet masse.
Kom massen på frys i 30-60 minutter, til du nemt kan rulle til runde kugler.
Tag ca en god tsk masse, pak det rundt om en hel hasselnød og rul rund. Fortsæt med hele massen.
Stil kuglerne på frys, mens du smelter den resterende mørke chokolade over vandbad.
Hak de resterende hasselnødder fint og vend dem i den smeltede chokolade.
Dyp/rul kuglerne i chokolade og sæt dem på en tallerken, evt med bagepapir på.
Drys evt. med flagesalt og lad dem sætte sig på køl eller frys.