Stegt spidskål med ristede kikærter og dressing af brændte citroner

Stegt spidskål med ristede kikærter og dressing af brændte citroner

Det her er måske ikke en af de opskrifter, som bare lige ligger i kortene, og som du har mødt før, men er du vild med spidskål, kikærter og snaskede salater, så tror jeg faktisk, at denne “salat” vil blive et nyt hit hos dig. Stegt spidskål med ristede kikærter og en dressing på brændt citron blandt andet godt. Det er den i hvert fald blevet hos mig, efter den en dag blev fremtryllet hjemme i køkkenet. Åh det er godt!

Opskrift på salat: stegt spidskål med sprøde kikærter og brændt citron

Det er svært helt præcist at beskrive denne ret. Det er ikke helt en salat, men det er mere et slags vegetarisk tilbehør, der vil være fantastisk i en bowl, ville kunne fyldes i pita eller wraps, kan serveres til kylling, eller kan komme i en slags pastasalat.

Det er fintsnittet spidskål, der har fået en tur i ovnen, til det falder sammen og bliver lidt ristet i kanterne. Dertil kikærter der er bagt sprøde i ovnen. Portionen af stegt spidskål med ristede kikærter er vendt med en chunky dressing på skiver af citron, der er stegt godt gyldne på en pande, masser af sennep, olivenolie, et skvis frisk citron og lidt honning. Det er en dressing, der har spark på, og det får virkelig snasket salaten ind og giver masser af smag.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve mit tilbehør med karryristede blomkål og kikærter.

Stegt spidskål med ristede kikærter og dressing af brændte citroner

Vegetarisk bowl med hummus, ris og grøntsager

Jeg bruger denne lækre omgang stegt spidskål med ristede kikærter i en bowl, fx i en simpel version med ris og hummus. En super nem omgang aftensmad og en vegetarisk aftensmad, hvor du bestemt ikke går ned på smag eller mæthed efterfølgende. Masser af gode, grønne proteiner, grøntsager og fedt. Den redder tit os, når vi ikke helt ved, hvad vi skal have til aftensmad, og når vi har lyst til noget snasket men sundt.

Tilbehør med spidskål og kikærter

Det her stegt spidskål med ristede kikærter vil være helt genialt i alt fra pita til wraps, i sig selv, vendt op med pasta og ekstra grønt som en pastasalat eller fx serveret til en omgang bolognese for ekstra grøntsager og protein til. Det vil også være skønt som tilbehør til kylling eller til grillmaden, og jeg ville også sagtens kunne spise det, som det er.

opskrift med bagt spidskål, kikærter og citron - dejligt vegetarisk tilbehør til bowl, pita, wrap

Måske den bedste dressing med brændt citron

Jeg er virkelig blevet glad for at lave dressinger med brændt citron. Du får foræret helt vildt meget god smag – brændt, bittert, syrligt. Backet godt op af sennep, der også bringer meget umami til sig, så har du virkelig en dressing, der sparker igennem og kan få selv de kedeligste grøntsager til at shine. Du vil også sagtens kunne marinere kød i det inden stegning/en tur på grillen, vende nogle bagte grøntsager eller rodfrugter deri eller måske en quinoasalat. Der er mange muligheder. Det er ikke en klassisk flydende dressing men mere en lidt grov en, der kræver at vendes op i noget, da den smager igennem.

Laver du en af mine opskrifter som fx denne stegt spidskål med ristede kikærter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Stegt spidskål med ristede kikærter og dressing af brændte citroner

Stegt spidskål med ristede kikærter og dressing af brændte citroner

En skøn opskrift som sagtens kan ganges op. Spidskål falder en del sammen efter en tur i ovnen, så al den kål fylder en del mindre efter tilberedning. Server gerne som tilbehør til noget andet.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 2 stk spidskål
  • 2 dåser kikærter
  • 1 stk øko citron
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk grovkornet sennep (kan godt erstattes med lidt ekstra dijonsennep – smag dig frem, da det er stærkere)
  • 1 dl olivenolie (plus lidt ekstra)
  • 2 tsk honning (efter smag)
  • salt

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Snit spidskål fint og bred det ud på en bageplade med bagepapir. Vend med et par spsk olivenolie og et drys salt.
  • Bag spidskålen i ovnen i 20-25 minutter, til det begynder at få god farve. Vend gerne i det halvvejs.
  • Dræn kikærter, skyl dem og dup dem tørre.
  • Kom kikærterne på en bageplade med bagepapir og vend i lidt olie og et drys salt og kom også dem i ovnen sammen med spidskål i 20 minutters tid til sprøde og godt gyldne.
  • Lav imens dressingen. Skær 8 tynde skiver af din citron. Fjern evt. kerner.
  • Varm en pande op til middelvarme med et godt skvæt olivenolie. Steg citronskiverne til de har fået god farve på begge sider. De skal også gerne blive lidt møre.
  • Blend (fx med en stavblender) de hele brændte citronskiver (og saften fra panden) med begge slags sennep, honning og et ekstra skvæt olivenolie.
  • Smag evt. til med lidt frisk citronsaft og er den svær at blende rundt, kan du tilføje lidt ekstra olivenolie. Den skal være grov til sidst og skal smage igennem.
  • Vend det ristede spidskål og kikærter med dressingen og server fx med ris og hummus.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments