Go Back
+ servings
Stegt spidskål med ristede kikærter og dressing af brændte citroner

Stegt spidskål med ristede kikærter og dressing af brændte citroner

En skøn opskrift som sagtens kan ganges op. Spidskål falder en del sammen efter en tur i ovnen, så al den kål fylder en del mindre efter tilberedning. Server gerne som tilbehør til noget andet.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 2 stk spidskål (småt-mellem str. Er det stort, skal du måske bruge 1,5 (beregnet efter 2 spidskål til fire personer))
  • 2 dåser kikærter
  • 1 stk øko citron
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk grovkornet sennep (kan godt erstattes med lidt ekstra dijonsennep - smag dig frem, da det er stærkere)
  • ¾ dl olivenolie (plus lidt ekstra)
  • 2 tsk honning (efter smag)
  • salt

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Snit spidskål fint og bred det ud på en bageplade med bagepapir. Vend med et par spsk olivenolie og et drys salt.
  • Dræn kikærter, skyl dem og dup dem tørre.
  • Kom kikærterne på en bageplade med bagepapir og vend i lidt olie og et drys salt.
  • Kom både pladen med kikærter og pladen med spidskål i ovnen. Det skal have cirka 20 minutter, til spidskålet har fået god farve og kikærterne er sprøde. Vend gerne en gang undervejs.
  • Lav imens dressingen. Skær 8 tynde skiver af din citron. Fjern evt. kerner.
  • Varm en pande op til middelvarme med et godt skvæt olivenolie. Steg citronskiverne til de har fået god farve på begge sider og er blevet lidt møre.
  • Blend (fx med en stavblender) de hele brændte citronskiver (og saften fra panden) med begge slags sennep, honning og et ekstra skvæt olivenolie.
  • Smag evt. til med lidt frisk citronsaft og er den svær at blende rundt, kan du tilføje lidt ekstra olivenolie. Den skal være grov til sidst og skal smage igennem.
  • Vend det ristede spidskål og kikærter med dressingen og server fx med ris og hummus.