Jeg er kæmpe fan af tærter! Og det er ikke første gang, at jeg skriver det på bloggen. Det er nok en af mine (mange) livretter, fordi de kan laves i mange forskellige versioner og fyldes med præcis det, som køleskabet skulle byde på. Der kan laves utallige kombinationer af både fyld og bund, og det kan nærmest ikke smage dårligt, uanset hvad man skulle komme i. Jeg er selv ret vild med at bruge en form for grøntsag, en slags ost og noget, der knaser. Og så bruger jeg altid den samme opskrift på tærtebund, som er lavet med fuldkornsmel og er rimelig fedtfattig. Det gør den dejlig grov og knasende og ikke mindst en del sundere end smør-versionen.
Opskrift på spinattærte
Denne gang har jeg fyldt min tærte med masser af spinat, en rest fintsnittet spidskål og en hytteost-æggemasse krydret med masser af citronskal og et lille twist af chiliflager, og så er den toppet med pinjekerner, der bliver ristede og sprøde i ovnen. Du kan nemt få 3-4 måltider ud af sådan en spinattærte, hvis du serverer en salat til, så den er både perfekt til aftensmad, frokost eller på madpakken. Jeg har selv en veninde, der laver denne spinattærte meget ofte. Jeg plejer at skære tærten ud i portionsstørrelse, smide dem i fryseren og tage et stykke op aftenen før, jeg skal spise den. Du kan finde endnu flere tærteopskrifter på bloggen.
Spinattærte med hytteost og pinjekerner
Ingredienser
- tærtedej
- 400 g frisk spinat
- 2 porrer (små eller 1 stor)
- 3 æg
- 1 øko citron (skallen)
- ½ dl creme fraiche
- 1½ dl hytteost
- ¾ tsk chiliflager
- 1 håndfuld pinjekerner
- olivenolie
- salt og peber
Køkkenudstyr
- Pande
- Tærteform
Fremgangsmåde
- Imens bunden forbages i ovnen, skal du gå igang med fyldet.
- Skyl spinat og damp det i en gryde under låg, til spinaten falder sammen.
- Skær ender af porrer, snit dem fint og skyl dem godt. Svits dem et par minutter på panden i lidt olivenolie, til de bliver bløde.
- Pisk æg i en skål sammen med cremefraiche, fintrevet citronskal, chiliflager og godt med salt og peber. Pisk til sidst forsigtigt hytteost i.
- Fordel spinat og porrer på den forbagte tærtebund, hæld æggemasse over og drys med pinjekerner.
- Bag tærten ved 180 grader i 30-35 minutter.