Jeg har haft hapsere a la disse spinatpandekager med laks i mit hoved i alt for lang tid. Set fra oven og med en masse flotte farver. Opskriften er lavet i forbindelse med mit samarbejde med Gedeosten.dk, hvor jeg skal udvikle 3 opskrifter med Soignon gedeost. Jeg var klar med det samme, da jeg blev tilbudt samarbejdet, for hvis der er nogen, der elsker gedeost, så er det mig. Dette er anden opskrift ud af tre. Den første var en aspargestærte med gedeost og dild – har du tjekket den ud?
Opskrift med gedeost
Soignon gedeost er formenligt den gederulle, du møder nede i supermarkedet, og det er den, jeg altid bruger, når jeg eksempelvis laver tærter eller gedeostsalat. Den fås både i almindelig og økologisk variant, og så er den dækket af et tyndt lag hvidskimmel men er blød og cremet indeni. Det gør blandt andet, at den ikke flyder ud, hvis du varmer den. Vil du have mere inspiration til opskrifter med gedeost, så kan du finde en bredt opskriftsarkiv på Gedeosten.dk.
Spinatpandekager – appetizer, forret eller madpandekager til aftensmad
Sidste gang lavede jeg en opskrift med varm gedeost, og i dag får I en, hvor gedeosten er kold. Det består af hjemmelavede spinatpandekager, der bare lige skal blendes sammen og steges på panden. De kan laves i løbet af kort tid. Indeni spinatpandekagerne er der en knasende rødbedecreme, røget laks, frisk spinat og gedeost. De er fyldt med smag, og selvom det er nogle smagsfulde spillere, så synes jeg, at man kan smage lidt af det hele i hver bid.
Umiddelbart ville jeg servere disse spinatpandekager som her. Skåret ud og anrettet som små hapsere, perfekte til forret og appetizer. Så kan man nemlig se alt det fine fyld indeni. Men du kan også sagtens servere dem som madpandekager til aftensmad, hvor man selv kan fylde og spise dem hele. Og hvis du nu ikke skulle være så vild med rødbede, kan du sagtens erstatte med gulerødder eller lignende. Du kan også erstatte laks med kylling – det ville også være lækkert!
Spinatpandekager med laks, gedeost og rødbedecreme
Ingredienser
Pandekager
- 2 håndfulde frisk spinat
- 1,5 dl vand
- 3 æg
- 1,75 dl hvedemel
Fyld
- 200 g rødbede
- 2 spsk creme fraiche
- 1/2 fed hvidløg
- 1 gedeost (Soignon, gederulle)
- 1 håndfuld frisk spinat
- 200 g røget laks
- salt og peber
- olivenolie
Noter
Køkkenudstyr
- Pande
- Blender
Fremgangsmåde
Pandekager
- Blend spinat, vand og æg godt sammen.
- Blend derefter hvedemel, 1 spsk olivenolie og et nip salt i – det skal være som pandekagedejskonsistens.
- Steg dem på en stor pande ved middelvarme med i en smule olivenolie på. Lad dem køle helt ned.
Fyld og samling
- Lav imens rødbedecreme ved at rive rødbeder groft, vride det værste væske ud og vende med creme fraiche, et halvt presset fed hvidløg, salt og peber. Smag til.
- Hak også spinat og skær gedeost ud i små tern.
- Saml dine pandekager (se gerne billedet længere oppe).
- Smør rødbedecreme ud på den ene halvdel og læg laks på den anden.
- Læg en række af gedeost i midten og lidt hakket spinat ovenpå.
- Rul den stramt sammen og skær i 2 cm stykker. Anret på en tallerken og haps!