Uh jeg har haft lyst til at lave et snoet brød med fyld i virkelig lang tid. Sådan et går man altså bare aldrig galt i byen med. Og da jeg var sammen med min søde veninde Maria for ikke så længe siden, gik vi i køkkenet (som altid) og lavede lidt lækker mad. Det blev til dette snoede brød, eller flettet brød om man vil, og en lækker salat med gedeost, som jeg også snart deler. Det tog vi med ud i gården og spiste i det dejlige sommervejr.
Snoet brød med ost
Dette snoede brød er egentlig forholdsvist simpelt og nemt at lave. Faktisk også til den hurtige side, hvis man tænker på, at det er et brød med gær. Et snoet brød fyldt med oliventapenade og cremet feta. Sådan et rigtigt brydebrød, der er perfekt til deling, grillmad, picnic, tapas og meget mere. Og så kan du fylde med lige præcis dine favoritter. Pesto, soltørrede tomater, grillede grøntsager, andre slags ost, hvidløgssmør (YES) eller køre en mere sød vej med chokolade, peanutbutter, banan, remonce (MERE YES), bær og meget mere. Hvis du laver en sød version, skal du bare tilføje et par spsk honning mere i dejen. Jeg bliver helt sulten ved tanken!
Perfekt brød som tilbehør til suppe og salat, til gæstemenu og meget mere
Snoet brød gør sig især godt som tilbehør til suppe eller en lækker salat, hvor du normalt ville servere lækkert brød til. Har du gæster og laver en menu, hvor du vil servere brød til, er det også perfekt. Jeg serverede det til en lækker gedeostsalat med valnødder, figner og balsamico-glace.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Snoet brød med feta og oliventapenade
Ingredienser
- 1,5 dl vand (lunkent )
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk honning
- 1 spsk olivenolie
- 250 g mel (gerne 175 g hvedemel eller tipo 00 og 75 g fuldkorn)
- 4 spsk oliventapenade (eller lavet selv ved at blende oliven med lidt olie)
- 100 g feta
Fremgangsmåde
- Opløs gær i det lunke vand.
- Rør salt, honning og olivenolie i og tilsæt mel lidt ad gangen, imens der æltes. Du kan bruge røremaskine eller gøre det i hånden.
- Ælt dejen i et par minutter og lad den hæve et lunt sted under et klæde i 45 minutter.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 2-3 mm tykkelse.
- Smør med oliventapenade og drys med smuldret feta.
- Fold dejen ind over sig selv på den lange led, så du får et langt, smalt stykke dej.
- Skær dejen i 3 aflange strimler (undlad at skære de sidste 2 cm i gennem ved toppen, så de stadig hænger sammen) og flet så strimlerne til en lidt løs fletning.
- Flyt fletningen over på en bageplade med bagepapir.
- Du kan derefter åbne strimlerne en smule, så man kan se oliventapenaden.
- Lad det snoede brød efterhæve i 30 minutter og bag det ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.