Før jeg lavede denne quinoasalat med feta, avocado, granatæble og mandler, havde jeg aldrig smagt quinoa før. Men nu er jeg blevet ret vild med det. Quinoa er et godt alternativ til ris, bulgur, perlespelt eller lignende og er super sundt. Det har et højt indhold af protein, masser af vitaminer, jern, kalk og så er det glutenfrit. Og så er det forholdsvist smagsneutralt, så det går med det meste.
Opskrift på quinoasalat med feta
I dag får du en simpel opskrift på en quinoasalat med feta, avocado, granatæblekerner og ristede mandler. Samspillet mellem det syrlige fra granatæblet, det salte fra fetaen, det ristede og nøddeagtige fra mandlerne og det cremede fra avocado er on point. Salaten er god til både kød, kylling og fisk og også et hit i madpakken!
Er du vild med denne salat, så skal du også prøve min quinoasalat med jordbær og mandler eller quinoasalat med varmrøget laks og gomadressing.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Quinoasalat med feta, avocado og mandler
Ingredienser
- 3 dl quinoa
- 1 håndfuld mandler
- 2 avocado
- 100 g feta (fra blok)
- 1 granatæble
- 1 lime
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom quinoa i en si og skyl det grundigt med vand.
- Kog dem efter anvisning på pakken, og lad det derefter afkøle lidt.
- Rist imens mandlerne på en pande eller i ovnen, lad dem afkøle og hak dem groft.
- Flæk avocadoen, skrab ‘kødet’ ud med en ske og skær det i tern. Skær også et godt stykke feta i tern.
- Rul granatæblet hen ad bordet ved at trykke med din hånd (dette løsner kernerne indeni).
- Halver den, bank kernerne ud med en træske og fjern det hvide, hvis det skulle komme med (gør evt dette i en plastikpose, så det ikke sprøjter ud over det hele). Gem saften.
- Bland quinoa med feta- og avocadotern, granatæblekerner, salt, peber, hakkede mandler, saft fra lime og evt overskydende saft fra granatæblet.