Ovnbagte kyllingenuggets og sød kartoffel fritter. Fastfood på den sunde måde. Nu behøver du ikke lede længere. Det her er fråd. Tømmermændsmad på den lækre og en del sundere måde. Jeg havde en af de der dage for nyligt, hvor jeg bare virkelig godt kunne spise nogle fritter med mayo – kender I det? Haha. Og så var der kylling på tilbud i Netto, og jeg tænkte: hvorfor ikke lave en sundere version af kyllingenuggets med fritter? Der var ikke langt fra tanke til handling, og jeg gik i gang.
Ovnbagte kyllingenuggets med sød kartoffel fritter
Disse ovnbagte kyllingenuggets er vendt i bran flakes, æg og lidt krydderier, inden de er bagt sprøde og saftige i ovnen. De søde kartofler er skåret i aflange pommes frites-størrelse, vendt i lidt olivenolie og krydderier og ligeledes bagt i ovnen. Med fritterne opnår du ikke de sprøde fritter, som du kender dem. Men du får til gengæld søde, møre og sprøde i kanten-sød kartoffel fritter. Og sammen med lidt flagesalt på toppen og mayo er det bestemt ikke dårligt. Er du ikke til kød kartoffel fritter, kan du lave klassiske (gode) ovnfritter af almindelige kartofler.
Snasket tømmermændsmad på den lidt sundere måde
Det er altså et helt okay sundere alternativ til de klassiske, dybstegte kyllingenuggets med fritter. Tømmermændsmad på den nemme, forholdvis sunde og drønlækre måde. Om det så bare er til hverdag eller til dagen derpå, så er jeg sikker på, at det nok skal tilfredsstille.
Ovnbagte kyllingenuggets med sød kartoffel fritter
Ingredienser
- 4 kyllingebryster
- 2 håndfulde bran flakes (eller cornflakes)
- 1 æg (stort )
- 1/2 tsk røget paprika
- 500 g søde kartofler
- 1 tsk sød paprika
- olivenolie
- salt
- dip (fx mayo)
Fremgangsmåde
- Skræl de søde kartofler og skær dem i aflange stænger.
- Vend dem i lidt olivenolie og salt og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 40 minutter.
- Skær kyllingebryster i nuggets størrelser (cirka 5 stk pr bryst).
- Pisk ægget sammen med salt og røget + sød paprika i en dyb tallerken.
- Knus bran flakes groft med dine hænder og fordel dem på en anden dyb tallerken.
- Vend først kyllingestykkerne i æg og derefter bran flakes, så de er dækkede hele vejen rundt.
- Giv dem 15-18 minutter i ovnen sammen med fritterne afhængig af størrelse.
- Server med dip og flagesalt på toppen.