I dag skal vi mod Asien og det asiatiske køkken. Vegetarkøkken for at være præcis. Menuen står nemlig på en vegetarisk asiatisk nuddelret: nudler med halloumi, sprøde grøntsager og en cremet peanutbuttersauce. Det er mange af mine favoritter samlet i én ret. Jeg elsker nemlig halloumi – blandt andet i en vegetarisk curry med halloumi eller en frisk vandmelonsalat med halloumi og mynte.
Nudler med halloumi og peanutbutterdressing
Ideen opstod egentlig, da jeg havde en pakke halloumi i køleskabet. Hvis du ikke er stødt på det før, kan jeg fortælle, at det er en fast, salt og forholdsvis neutralt smagende ost, der er perfekt til at stege sprød på panden. Sammen med halloumien er der nudler vendt med friske grøntsager i form af kål og gulerødder og en cremet sauce af blandt andet peanutbutter, soya, ingefær og lime. Toppet med koriander og saltede peanuts efter smag. Jeg elsker alt med peanutbutter og alt asiatisk, og den cremede peanutbutterdressing går super godt til de sprøde grøntsager, den stegte ost og nudlerne. Perfekt til at øve dig på pindespisning også.
Nem og lækker aftensmad på under 30 minutter
Kender du også dette scenarie: Du kommer hjem efter en lang dag og er meeeega sulten, og du skal bare have aftensmad. NU. Men det må også gerne være lækkert og sundt. Bare det er nemt og hurtigt. Så er denne opskrift på nudler med halloumi, grøntsager og peanutbuttersauce helt perfekt til dig. Det er altså aftensmad på max 20 minutter. Så nemt!
Nudler med halloumi, grøntsager og peanutbuttersauce
Ingredienser
- 250 g risnudler
- 2 spsk peanutbutter (store)
- 1/2 dl soya
- 1 lime (saften)
- 1 spsk honning
- 1 tsk karrypasta
- 4 cm ingefær (frisk og fintrevet)
- 2 gulerødder
- 1/4 spidskål
- 1 håndfuld friske koriander
- 200 g halloumi (eller grillost)
- peanuts
Køkkenudstyr
- Pande
- Gryde
Fremgangsmåde
- Skær halloumi i små tern af ca 1,5 x 1,5 cm og steg dem sprøde på en pande ved middelhøj varme i lidt olie (gerne sesamolie).
- Rør peanutbutter, soya, limesaft, fintrevet ingefær, honning og karrypasta sammen til en dressing.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og snit derefter spidskål fint.
- Brug en skræller til at skrælle gulerødder til tynde strimler.
- Hæld vandet fra nudlerne og vend det med dressing, gulerødder, spidskål og friske koriander.
- Top med stegt halloumi og saltede peanuts og server med det samme.