Det er første gang, at jeg laver hjemmelavede syltede rødløg. Og det er bestemt en fejl, for det er virkelig nemt, og så kan det virkelig pifte en salat, sandwich, mexicansk ret og andet gevaldigt op. De giver det skønneste syrlige og knasende element, som faktisk passer til det meste. Du kan eksempelvis komme dem på brændende kærlighed i stedet for rødbeder eller som fyld i ristede rugbrødssandwiches.
Syltede rødløg
Det er som sagt virkelig nemt at lave syltede rødløg, og de kan sagtens holde sig et par uger på køl. Du skærer sådan set bare rødløg ud, overhælder dem med en syrlig-sød eddikelage, gerne med lidt peberkorn eller måske laurbærblade i og lader dem trække heri. De får den fineste lyserøde farve og en god knasende konsistens. Jeg har i hvert fald nydt godt af dem den sidste uges tid på nærmest alt, og de kan holde sig mange måneder i køleskabet – så lav endelig en stor portion.
Syltede rødløg med honning
Normalt bruges der sukker som sødemiddel i syltede rødløg, men jeg har her brugt en smule honning som sødme. Det er helt op til dig, hvad du vil bruge, og hvad du foretrækker. Min variant er slet ikke så sød, men honningen giver en let sødme og kontrast til den syrlige lage.
Syltede rødløg med honning
Ingredienser
- 3 rødløg (store )
- 1,5 dl eddike
- 1,5 dl vand
- 2 spsk honning
- 15 peberkorn
Køkkenudstyr
- Gryde
Fremgangsmåde
- Skræl og halver rødløg og skær dem i tynde både.
- Kom dem op i en gryde med resten af ingredienserne, bring det hele i kog og sluk så for varmen.
- Lad det stå i 5 minutter, inden både løg og væske kommes på skoldede glas.
- Lad dem afkøle lidt, inden du kommer låg på og sætter dem på køl.
- Her kan de sagtens holde sig i lang tid.