Jeg er vild med kikærter, jeg er vild med tahindressing og jeg er vild med ristede nødder, så inden jeg gik i gang, var jeg helt sikker på, at jeg også ville være fan af denne salat. Og ja jeg ved godt, at det er noget af en lang titel, men det hele skulle altså med. Det er nemlig kombinationen af alle de lækre sager, der gør denne kikærtesalat så lækker, som den er. Det er bestemt ikke sidste gang, at den skal på menuen herhjemme. Er du vild mellem mellemøstlig mad, så bør du også prøve mine kålwraps med kødboller og baba ganoush eller mine sprøde falafler.
Opskrift på marokkansk kikærtesalat
Kikærtesalaten er fyldt med kikærter (selvfølgelig), ovnbagte aubergineskiver, masser af frisk persille, citron og ristede pekannødder, der alt sammen er vendt i en cremet tahin-yoghurtdressing. Masser af nøddesmag, forskellige konsistenser og marokkanske toner. Server salaten til aftensmaden som tilbehør til kød eller kylling eller alene til frokost. Hvis du ikke har pekannødder, kan du sagtens skifte dem ud med valnødder.
Marokkansk kikærtesalat med aubergine og tahindressing
Ingredienser
- 1 aubergine (stor )
- 1 dåse kikærter (drænet og skyllet)
- 1 håndfuld pekannødder (alternativt hassel- eller valnødder)
- 1 håndfuld frisk persille
- 2 spsk tahin
- 4 spsk yoghurt naturel
- citronsaft
- salt og peber
- 1 tsk stødt spidskommen
- olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at dele auberginen på langs og derefter skære den i 1 cm skiver (så de kommer til at ligne halvmåner).
- Vend aubergineskiverne i lidt olivenolie, fordel skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
- Rist nødderne med i de sidste 5 minutter og hak dem groft.
- Rør tahin sammen med yoghurt og spidskommen og smag til med masser af citronsaft, salt og peber.
- Vend tahindressingen med kikærter, aubergine, grofthakket persille og de fleste af nødderne.
- Pynt med persille og resten af nødderne på toppen.