Åh jeg har haft en ide om at lave en kyllingesuppe med pasta og masser af grøntsager i lang tid. Der er noget varmende, comfort food agtigt med sådan en skål brændvarm, klar suppe fyldt med gode sager. Og den er nem at lave. Jeg forudser, at det bliver en klar favorit herhjemme fremover.
Opskrift på kyllingesuppe med pasta og grøntsager
Er du på udkig efter en suppe kogt på kylling, er du kommet til den nemme version. Her koger du kyllingebryster i fond for at få endnu mere smag. Ved siden af steger du gulerødder, bladselleri, porre og hvidløg, tilsætter fonden fra kyllingen og lader det simre. Så skal den fyldte pasta i og simre i et par minutter, til den er tilberedt. I med trevlet kylling og frosne ærter og så skal den rundes af med en smule fløde. Super nemt men så godt.
Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min opskrift på cremet svampesuppe med kylling og ris eller fransk løgsuppe med gratinerede ostebrød.
Klar suppe a la hønsekødssuppe med kylling og grøntsager
Du har sikkert smagt en hønsekødssuppe før. Da vi var små, fik vi ofte den frosne version varmet op med kødboller i. Har du også fået den? Det her er en opgraderet version af en hønsekødssuppe med trevlet kylling, ærter, gulerødder, porrer og fyldt pasta. Evt. toppet med flager af parmesan og persille – det går man aldrig galt i byen med.
Vil du opgradere en kyllingesuppe endnu mere, så kan man koge fonden på en hel kylling. Det vil jeg prøve næste gang, og det er også på min to-do over opskrifter, jeg skal lave. Men denne opskrift er en lidt nemmere version, der også passer til en hverdagsaften.
Suppe med tortellini
I denne kyllingesuppe med pasta og grøntsager har jeg brugt tortellini, en slags fyldt pasta. Jeg valgte nogle med fyld af spinat og ricotta, men du kan vælge, hvad du bedst kan lide. Du vil også kunne bruge almindelig tør pasta. De skal bare koge lidt længere og suger lidt mere væske. Du kan enten tilsætte lidt mere vand i suppen eller koge pasta ved siden af. Vælger du det sidste, kan du stoppe kogningen et par minutter før, de er kogt færdige og lade dem koge færdige i suppen.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Kyllingesuppe med pasta og grøntsager
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryster
- 2 stk grøntsagsbouillonterninger
- 2 fed hvidløg
- 1 stk porre (kan erstattes med et stort løg)
- 3 stængler bladselleri
- 4 stk gulerødder
- 250 g tortellini (eller ravioli)
- 200 g frosne ærter (optøede)
- ¾ dl fløde
- citronsaft
- 1 håndfuld frisk persille
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at røre bouillonterning ud i 1,5 liter kogende vand i en gryde.
- Kom de to kyllingebryster i og kog dem i det simrende vand i cirka 15 minutter til tilberedte.
- Skyl imens porrer godt (fjern gerne det yderste lag og enderne) og snit det fint. Snit også hvidløg fint.
- Opvarm en pande til middelvarme med olivenolie og et nip salt. Steg hvidløg og porrer heri. De skal ikke tage farve men blive møre og klare. Det tager små 5 minutter.
- Skyl imellemtiden gulerødder og bladselleri godt og skær begge i små stykker. Kom dem op til hvidløg og porrer og steg dem med et par minutter.
- Tag kylling op af bouillonen, trevl brysterne og hæld bouillonen ned til grøntsager. Lad det simre i 15 minutters tid.
- Kom tortellini ned til grøntsager og lad dem koge med i 2-3 minutter, til de er tilberedte.
- Tilsæt de optøede ærter, den trevlede kylling, finthakket persille og fløde og smag til med citronsaft, salt og peber.