Koldhævet brød betyder bare, at man laver dejen aftenen før, sætter det til hævning i køleskabet natten over og bager det om morgenen. Fredag aften lavede jeg dejen til dette brød. Og lørdag morgen stod jeg op, satte det i ovnen og så var der lækkert hjemmebagt morgenbrød.
Koldhævet brød med mandler og tranebær
Dette koldhævet brød er halvt groft og halvt hvidt. Det mætter dejligt og er perfekt som en lækker morgenmad. Brødet er med soltørrede tranebær og mandler, som passer super godt til brødet. Det giver det et lille mysli twist – et myslibrød. Mandlerne knaser og de tørrede tranebær giver sødme og saftighed. Skorpen på brødet er dejlig sprød, og så holder brødet sig fugtigt i flere dage. Jeg kan også anbefale at riste det derefter, det smager super godt!
Er du vild med myslibrød, så skal du også prøve mine mysliboller.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Koldhævet brød med mandler og tranebær
Ingredienser
- 15 g gær
- 4 dl vand (koldt )
- 1 spsk salt (en lille én)
- 1 spsk akaciehonning
- 2 spsk olivenolie
- 50 g mandler
- 50 g soltørrede tranebær
- 145 g grahamsmel
- 200 g hvedemel
Køkkenudstyr
- Rugbrødsform
Fremgangsmåde
Aftenen før
- Opløs gær i vandet og rør derefter salt, honning og olivenolie i.
- Hak mandlerne meget groft og rør dem i sammen med soltørrede tranebær.
- Rør de to typer mel i og brug enten en røremaskine eller en træske – dejen er nemlig rimelig flydende.
- Læg et fugtigt viskestykke over skålen og kom den i køleskabet natten over.
Om morgenen
- Skrab forsigtigt dejen over i en bageform (gerne en rugbrødsform) beklædt med bagepapir.
- Stil formen et varmt sted, imens ovnen varmer op til 230 grader.
- Bag brødet i 30 minutter.
- Når de 30 minutter er gået, skal du tage den ud af formen og lægge den på en bageplade med bagepapir og give den 20 minutter mere ved 200 grader.
- Lad brødet køle lidt af – ihvertfald 20 minutter og meget gerne mere, inden du skærer i det. Jeg var nok lidt for hurtig.