Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Koldhævet brød med mandler og tranebær
Et lækkert, saftigt brød med mandler og tranebær, der skal koldhæves natten over. Brug 5 minutter aftenen før og bag det næste morgen.
5
fra 1 stemme
Servings:
1
stk
Forberedelse
8
minutter
min
Tilberedelse
50
minutter
min
Køletid
8
timer
t
Ingredients
15
g
gær
4
dl
vand
(koldt )
1
spsk
salt
(en lille én)
1
spsk
akaciehonning
2
spsk
olivenolie
50
g
mandler
50
g
soltørrede tranebær
145
g
grahamsmel
200
g
hvedemel
Køkkenudstyr
Rugbrødsform
Fremgangsmåde
Aftenen før
Opløs gær i vandet og rør derefter salt, honning og olivenolie i.
Hak mandlerne meget groft og rør dem i sammen med soltørrede tranebær.
Rør de to typer mel i og brug enten en røremaskine eller en træske - dejen er nemlig rimelig flydende.
Læg et fugtigt viskestykke over skålen og kom den i køleskabet natten over.
Om morgenen
Skrab forsigtigt dejen over i en bageform (gerne en rugbrødsform) beklædt med bagepapir.
Stil formen et varmt sted, imens ovnen varmer op til 230 grader.
Bag brødet i 30 minutter.
Når de 30 minutter er gået, skal du tage den ud af formen og lægge den på en bageplade med bagepapir og give den 20 minutter mere ved 200 grader.
Lad brødet køle lidt af - ihvertfald 20 minutter og meget gerne mere, inden du skærer i det. Jeg var nok lidt for hurtig.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest