Jeg har haft ideen om kartoffelpandekager med varmrøget lakserilette i lidt for lang tid nu. Det lyder virkelig ret simpelt, og det er det også, men jeg kunne simpelthen ikke få ideen ud af hovedet. Jeg har måske fortalt det før, men jeg har en laaaaaang liste med alle mine madideer på. Og så tager jeg dem en ad gangen, når lysten melder sig, sæsonen er der eller der er tilbud i supermarkedet. Det er lidt sådan, at jeg laver mad. Efter lyst, sæson og nedskriblede ideer.
Sprøde kartoffelpandekager med lakserilette
I dag får I opskriften på disse sprøde kartoffelpandekager med varmrøget lakserilette. Jeg er vild med de svampede og sprøde kartoffelpandekager sammen med den røgede, cremede rilette. Og hvis der er tilbud på røget makrel, kan du sagtens erstatte varmrøget laks med det. Det smager næsten ens og vigtigst: lige godt. Er du mere til kartoffelrøsti, kan du prøve mine kartoffelrøsti med avocado og laks.
Lækker forret med laks
Disse kartoffelpandekager med lakserilette er helt perfekte til forret, men de kan også sagtens spises som tapas, som en del af en buffet eller til hovedret med en frisk, sprød salat til. Lav dem lidt mindre, så de kan spises som hapser eller spis dem som her med kniv og gaffel. Det er perfekt gæstemad – jeg har i hvert fald serveret dem til gæster, som alle har været glade.
Kartoffelpandekager med varmrøget lakserilette
Ingredienser
- 2 bagekartofler
- 2 rødløg (små)
- 1 æg
- 2 spsk mel
- 125 g varmrøget laks
- 3 spsk cremefraiche (alternativt græsk yoghurt)
- 2 spsk citronsaft
- 1 bundt frisk dild
- smør (eller olie til stegning)
- salt og peber
- evt. radiser og dild til pynt
Noter
Fremgangsmåde
- Skræl kartofler og løg.
- Riv kartofler og det ene løg groft på et rivejern.
- Pres det værste væske ud af og vend med æg, mel, salt og peber.
- Form dem som små pandekager og steg på en pande ved middelvarme i lidt smør eller olie, til de er gyldne på begge sider.Lad dem køle af.
- Lav lakserilette ved at fjerne skind og derefter rive/hakke laksen fra hinanden, så det bliver til fine strimler.
- Hak dild og det andet rødløg fint og vend med laks, cremefraiche, citronsaft, salt og peber.
- Anret på de afkølede kartoffelpandekagerne og pynt evt. med radiser og dild på toppen.