Annonce

Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili

Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili
skaermbillede-2018-03-09-kl-22-17-09

Aftensmad på 20 minutter? Det er intet problem her. Karamelliseret svinekød i kokosmælk. Jeg har testet Retnemt Måltidskasser det sidste stykke tid, og det har virkelig været på et belejligt tidspunkt. Jeg har nemlig ret travlt med fuldtidspraktik, så det er så dejligt at komme hjem til en kasse, hvor alt er klar og kan laves på en halv times tid. Sidste gang lavede jeg pasta med blå ostesauce, blomkål og pinjekerner. Inden vi går til opskriften på karamelliseret svinekød, vil jeg lige fortælle lidt om Retnemt.

Konceptet med Retnemt Måltidskasser

Det er egentligt super smart og nemt. Du opretter dig på deres hjemmeside og vælger hvor mange kasser, du vil have leveret hver uge, og hvor mange der skal spise med. Du vælger også mellem forskellige kategorier såsom RetEksotisk, FiskeRet, RetBørnevenlig, RetØkonomisk og mange flere. Derefter fravælger du råvarer eller ingredienser, som du ikke kan lide: kød, kål, koriander, hvide kulhydrater og så videre. Og så vælger du til sidst, hvilken dag det skal leveres.

Ugen før får du en mail, hvor ser du hvilke retter, du vil få leveret. Og så var det altid lidt spændende at se ugeplanen og vælge, hvad jeg havde lyst til i den uge. Og så kan du beholde eller udskifte, hvis du den uge kan se, at den økonomiske ret er bedre end børneretten (det her var jeg ret fan af). Og så får du leveret kasser til hele ugen på samme tid med ingredienser målt op i præcise mængder, så du undgår madspild. Selve råvarerne i kasserne er virkelig god kvalitet, op til 80 % økologi og det meste er lokalt. Grøntsager, fisk, kød osv. bliver leveret frisk hver morgen på pakkedagen. Ligesom med denne karamelliseret svinekød.

Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili
Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili

Karamelliseret svinekød

Opskriften på karamelliseret svinekød er fra Retnemt, men jeg har freestylet en smule. Det er karamelliseret svinekød på en pande med en masse løg, peberfrugt, squash og champignon. Derudover er selve saucen blandt andet lavet med kokosmælk, chilisauce, fishsauce og et hint af kanel. Retten bliver næsten helt karamelliseret og er sindssygt nem at lave. Du kan også sagtens bruge kylling eller okse i stedet for svinekød, du kan bruge nærmest alt grønt fra køleskabet og servere med alt fra ris til nudler, stegte grøntsager eller grøntsags/kartoffelmos.

Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili
Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili

Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili

Karamelliseret svinekød smager skønt med ris, nudler eller kartoffelmos.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 400 g svinekød (i tern)
  • 1 peberfrugt
  • 150 g champignon
  • 1 squash
  • 1 rødløg
  • 1 spsk ketjap manis (alternativt soya, gerne tyk)
  • 1 spsk fishsauce
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 165 ml kokosmælk (en lille dåse)
  • 3 spsk salsa (kan erstattes med lidt mere chilisauce + soya)
  • 1 tsk stødt kanel
  • ris

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skyl og rens champignon, peberfrugt og squash.
  • Skræl løg og skær det i tynde skiver.
  • Snit champignon og peberfrugt i tynde strimler og squashen i små tern.
  • Steg tern af kød på en varm i lidt olie, til det er brunet på alle sider.
  • Kom løg, peberfrugt, champignon og squash op til kødet på panden sammen med ketjap, fishsauce og chilisauce og lad det simre/karamellisere ved middel-høj varme et par minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, salsa og kanel og lad det simre videre i 5 minutters tid.
  • Smag til med salt og peber og kom eventuelt lidt vand på panden for at få ekstra sauce. Jeg tilsatte måske 1-2 dl vand.
  • Server karamelliseret svinekød med ris, nudler, kartoffelmos eller hvad du nu har lyst til.

Nem hverdagsmad med RetNem

De uger, jeg har testet RetNemt Måltidskasser, har været en kæmpe hjælp for mig og givet mig en del mere overskud. Jeg tror, at jeg var kommet ind i en periode, hvor jeg efter en lang arbejdsdag ikke rigtig kunne overskue at lave det store, når jeg kom hjem. Den stod derfor ofte på nem aftensmad som et par gode rugbrødsmadder, havregrød, en nem salat eller pasta. Og der var det virkelig dejligt at komme hjem til en kasse af ingredienser, som var klar til at lave aftensmad på cirka 30 minutter. Jeg havde også en af dagene en kasse med over til en veninde, hvor vi lavede det sammen.

Jeg er især blevet overrasket over, hvor bredt udvalget er. Jeg kunne vælge alt fra de mere klassiske retter til de mere eksperimenterende, og jeg er blevet meget positivt overrasket over kvaliteten også. Jeg har klart fået mig nogle nye favoritter og flere af dem har jeg vist på min Instastory, hvis du har fulgt med der.

Især en kokos-karrymarineret kylling med grønt og peanutdip + lammedeller med bacon og persille, tomatchutney og søde kartoffelfritter har været opskrifter, jeg klart vil lave fremover. Og lammedellerne skulle faktisk have været en bøf til burger, men jeg havde denne dag mere lyst til deller (de rækker også længere = mad til flere dage). Opskrifterne er derfor ret nemme at twiste efter lyst – ligesom denne opskrift på karamelliseret svinekød.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
63 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments