Huevos rancheros

Huevos rancheros

Huevos rancheros er simpelthen ultimativ hyggemad, når det er bedst. Det skal helst spises med ske i en skål eller proppes i tortillapandekager, rulles sammen og spises med fingrene. Da jeg var i sommerhus med en veninde i sidste uge, gik vi i køkkenet for at lave noget a la denne ret. Jeg var så vild med det, at jeg blev nødt til at gå hjem og lave det igen. Selvom mexicanerne normalt spiser huevos rancheros (jeg er vild med det ord!) til morgenmad, så er jeg nok mere til at spise det til frokost eller aftensmad.

Opskrift på huevos rancheros

Huevos rancheros er en vegetarisk opskrift, der blandt andet består af en tyk tomatsovs med peberfrugter, løg, bønner og krydderier, og så laves der små ‘lommer’ i sovsen til æggene. Hvis det bliver perfekt, så sætter hviden sig, imens blommen vil være let smilende. Ovenpå drysses med revet cheddar ost, friske koriander og limesaft. Hvis du er en kødelsker, så er jeg sikker på, at du sagtens ville kunne erstatte nogle af bønnerne med en rest stegte kyllingstrimler eller lignende.

Det er en super nem, billig og mættende aftensmad, og hele retten tilberedes på én pande, så der er ikke meget opvask. Server din mexicanske pandemad som den er, som fyld i tortillapandekager eller med brød/ris som tilbehør.

Er du vild med mexicansk mad, så finder du mange flere mexicanske opskrifter.

Huevos rancheros

Mexicansk comfort food 

Det her er sådan en ret, der er perfekt på kolde dage, hvor man har brug for et varmt comfort food måltid. Sådan en ret der føles som et varm, dejligt kram. Den består jo af varme krydderier, smilende æg og så masser af revet ost på toppen, og det er virkelig med til at sætte prikken over i’et. Jeg laver det både, når det er en helt almindelig onsdag aften, og der skal nem mad på bordet, men jeg laver det også, når køleskabet skal tømmes for grøntsager og æg.

Hvad kan du ellers komme i din huevos rancheros?

Huevos rancheros kan laves i mange forskellige varianter, så længe du har æg, hakkede tomater og lidt krydderier kan du faktisk eksperimentere med resten. Jeg kan anbefale at bruge de bønner, du har eller som er på tilbud i supermarkedet, brug de grøntsager der er u sæson og top med de ting, du allerbedst kan lide. Det kunne være en klat cremefraiche og jalapenos. Riv en rest osteblok og top med en rest af trevet kylling fra dagen før. Ift. krydderierne kan du nemt variere, efter hvad du har i skuffen eller hvad du har lyst til. Tag den mod Italien med basilikum eller mod Frankrig med estragon. Mulighederne er mange!

Aftensmad på under 30 minutter

Rubber du neglene, kan du sagtens lave huevos rancheros på en halv time fra start til slut. Det er bare en af de opskrifter, der er gode at kende og kunne tage frem, når dagene er travle, eller du ikke rigtig gider lave aftensmad. Dem kender jeg. Jeg serverer det som sagt på en helt almindelig hverdag, men jeg kunne også finde på at servere det til venner med ris og tortillapandekager. Det er ikke et dårligt gæstemåltid.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Huevos rancheros

Huevos Rancheros

En lækker mexicansk opskrift på huevos rancheros – eller smilende æg i tomatsovs med bønner, koriander og ost. Server evt. med en salat eller tortillapandekager, og så er der mad til 3-4 personer.
5 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dåser bønner (drænet og skyllet)
  • 6 æg
  • 1 håndfuld revet ost
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 2 lime (kan undlades)
  • olivenolie
  • salt og peber
  • evt. tortillapandekager

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg og steg det på en pande i en spsk olivenolie.
  • Halver peberfrugter, fjern det hvide og kernerne og skær peberfrugten i tern.
  • Kom peberfrugt op til løgene sammen med spidskommen, røget paprika og godt med salt og peber. Steg det et par minutter, til løgene er bløde.
  • Kom dåsetomater og bønner på panden og lad det simre i 5-10 minutters tid, til sovsen tykner.
  • Lav små lommer i sovsen og slå et æg ud i hver lomme.
  • Skru lidt ned for varmen og lad det stå og simre, til æggehviderne har sat sig, men blommen er smilende. Du kan evt komme låg over panden for at få æggene til at sætte sig hurtigere.
  • Drys med revet ost og server med friske koriander, lime og evt tortillapandekager, ris eller brød.
Del med nogen du holder af
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments