Grønkålssalat med græskar. På denne tid af året får jeg spist masser af sprød grønkål og ovnbagt hokkaido græskar, men det er første (og bestemt ikke sidste) gang, at jeg smager tahindressing. Den cremede, nøddeagtige dressing smager jo så godt og kan helt sikkert pifte mange sager gevaldigt op. Den kan fx bruges som dip, spread eller dressing som her i denne sprøde grønkålssalat med hokkaido græskar, feta og æbler. Det er måske ikke dressingen med verdens mest tiltalende udseende, men mega godt smager den altså!
Grønkålssalat med græskar
Ideen til denne grønkålssalat med græskar opstod egentligt en aften, hvor jeg havde en rest af både grønkål og hokkaido i køleskabet. Og derudover havde jeg også et stort, næsten ubrugt glas tahin stående, fra engang jeg lavede hummus – kender du det? Jeg ved simpelthen ikke, hvorfor de tahin-glas bliver lavet så store? Så jeg er virkelig glad for at have fundet en ny måde at få brugt sådan et glas op på.
Jeg er vild med kombinationen af sprød grønkål, sødt ovnbagt hokkaido græskar, saftige æbletern, salt cremet feta og den nøddeagtige tahindressing! Og jeg har faktisk allerede lavet salaten flere gange. Er du til grønkålssalat, så skal du også prøve min mere klassiske grønkålssalat med dadler, æble og nødder.
Grønkålssalat med græskar, feta og tahindressing
Ingredienser
- 3 håndfulde grønkål (skyllet og snittet)
- ½ hokkaido græskar (lille)
- 1 æble
- 75 g feta
- 1 spsk tahin
- ½ citron
- 1 tsk akaciehonning
- olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl det halve græskar og skrab kernerne ud.
- Skær græskaret i aflange, tynde både (eller tern – op til dig) og vend dem i lidt olivenolie.
- Fordel græskarbådene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i cirka 25 minutter (skru ned hvis de bliver for mørke).
- Lav imens dressingen ved at røre tahin sammen med citronsaft, 1-2 spsk vand, akaciehonning og lidt salt og peber. Smag til for at opnå en salt, syrlig, sød nøddedressing.
- Kram halvdelen af dressing godt ind i grønkålen med dine hænderne – på den måde får du opblødt de ellers lidt grove grønkålsblade lidt.
- Skær æblet i tern og vend det i grønkålen.
- Anret hokkaidobåde oven på, smuldr med feta og dryp med resten af tahindressingen og friskværnet peber på toppen.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!